Mayday Parade – Monsters in the Closet

Mayday Parade – Monsters in the Closet

In de veilige haven van de poppunk bevindt zich Mayday Parade. Het jongste scheepje wat onder hun vlag vaart is genaamd: Monsters in the Closet. De reden voor dit album moge duidelijk zijn. Geen vervanging van een kapotte boot, niet om een 3-master toe te voegen een aan verzameling van roeibootjes, maar pure vlootuitbreiding. Een extra scheepje om de wereld mee rond te varen.

Er is absoluut niks mis met het nieuwe Monsters in the Closet, maar toch ga ik de negatieve kant bespreken, te beginnen bij de term “poppunk”. Bij bandjes binnen dit genre begint de ‘punk’ steeds meer te vervagen en wordt de ‘pop’ steeds dikker onderstreept en met markeerstiften aangegeven. Mayday Parade is hier geen uitzondering op. De enige reden waarom het niet radio vriendelijk genoeg is, is het tekort aan synthesizers.

Een ander minpuntje is de originaliteit. Dit vierde scheepje onder leiding van commodore Derek Sanders (lead vocals, toetsen/ akoestische gitaar) is gebouwd volgens de copy-paste formule. Monsters in the Closet Is hiermee de vierde jacht aan de MP kade. Een positief punt wat hier mee samen hangt is dat het werkt. Want zeg nou zelf, vier jachten zijn niet verkeerd. De vocals van Derek en collega Jake Bundrick klinken prima. Zowel door elkaar als in afwisseling. Ook de backing vocals in de vorm van mee schreeuwende bandleden of koortjes (“Ghosts” & “Demons”) voegen toch wat moois toe aan het plaatje. Daarnaast is het niet moeilijk om van de strakke gitaar intro’s (“Last Night for a Table of Two”) en van de strijkers en piano outro’s (“The Torment of Existence Weighed Against the Horror of Nonbeing”) te genieten.

Beoordeling: 6

De albums van Mayday Parade zijn geen VOC schepen maar ook geen rubberen motorbootjes. Net als zijn voorgangers is Monsters in the Closet een fatsoenlijk jacht waar fatsoenlijk de Atlantische oceaan mee overgestoken kan worden. Er is geen sprake van schade binnen de werken van de heren uit Florida. Het is een mooie toevoeging aan de vloot, onder de bijnaam: if it ain’t broke, why fix it?

Label: Fearless Records

Releasedatum: 8 oktober 2013

Verkrijgbaar via: Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding