Arctic Monkeys – AM

Arctic Monkeys – AM

Het is inmiddels oktober. Laten we terug kijken naar het afgelopen jaar. Het opeens verschijnen van nieuwe nummers. Het aankondigen van een nieuw album en een daaraan verbonden tour. Veel gaande op het Arctic Monkeys front dus. Een ruime maand terug was de nieuwe plaat daar dan eindelijk en ik moet zeggen dat ik zeker te spreken ben over deze vijfde langspeler, AM.

We gaan nog verder terug in de tijd. Een jaar terug, bij de Olympische spelen in Londen. Hier coverden de mannen uit Sheffield “Come Together” van de Beatles. Nu AM uit is zien we pas wat voor een voorbode dit is geweest. Vooral in de nummers “Arabella” en “Mad Sounds” ruikt het naar Beatles.

Een hele mooie eigenschap van AM is hoe de pop clichés zijn toegepast. Het ge-choowapchoowap en ge-ooohlalala zijn, qua stemgebruik van frontman Alex Turner en consorten, veel meer melancholisch vormgegeven dan dat we gewend zijn. Het mooie is dat dit door de rest van de muzikale omgeving prefect werkt. Daarbij komen de oorwurmen die terug te vinden zijn in “Do I Wanna Know?” en “Knee Socks”.

Beoordeling: 9

Arctic Monkeys hebben het weer voor elkaar gekregen een geweldig album in elkaar te zetten. Het is fantastisch, hoe meneer Turner zowel vrolijk als down kan klinken. Het is fantastisch, hoe strak deze vier Britten kunnen spelen. Het is fantastisch, hoe ze alles zo perfect in kunnen kleuren. Sommige nummers klinken als een luie regenachtige zondag middag en sommige als een avond op een festival weide. Arctic Monkeys is een band met leden goed zijn in wat ze doen. Brilliant!

Label: Domino Records
Releasedatum: 6 september 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding