We Are The Knight – October EP

We Are The Knight – October EP

Uit het altijd zonnige stadje Amersfoort komt een vijftal onder de naam We Are The Knight. De band bracht al in februari hun EP October uit maar kreeg pas een echte buzz toen het in juli optrad in het voorprogramma van de Amerikaanse Anti-Flag. Nu het eindelijk oktober is, wordt het tijd om de EP eens onder de loep te nemen.

Soms heb je van die Nederlandse bandjes, waarvan je al meteen hoort dat ze Nederlands zijn. Ik vind dat altijd een beetje een tegenvaller, maar dat probleem krijgen wij als Hollanders meteen. Zanger Lesley Vos opent het eerste nummer “Sunday Mole Ella”, met zo’n overduidelijk Nederlands accent. Maar ja, het is zo. Een klein refreintje in radiostijl voordat de rest van de band los komt  doet het altijd goed als opener van een CD. Vervolgens krijgen we in de verse een lekker snel tempo op de drums. De gitaren zijn soms een beetje dunnetjes, helaas, ik mis soms een beetje de kracht in het gehele plaatje. Maar dan komt het refrein, en dat knalt toch lekker, het blijft meteen hangen. Het maakt meteen een hoop goed.

Ook in de tracks die erop volgen horen we veel catchy melodietjes, in zowel de zang als de gitaren. In het nummer “Lifeline Maze” zitten ook heerlijke pop-punkachtige backing vocals in de refreinen. Het doet me een beetje denken aan Green Day op sommige momenten, maar dan zonder Billie Joe’s faux-Britse accent en toch meer die Nederlandse tongval weer.

Zeker niet te vergeten zijn de drums op deze EP. Drummer Bart Govers is zeer creatief met zijn stokken en weet keer op keer bij elk nummer een passende beat te vinden. Het nummer “Pretenders Point” begint met zo’n dik drumintro, geweldig. Misschien had de producer op deze beter zijn best kunnen doen om het echt die vette punk-rand te geven, want die mis ik soms wel op deze EP. Op veel plekken is het geproduceerd en gemixt alsof het een pop/rockband is, wat We Are The Knight niet bepaald is. De nummers zijn goed gecomponeerd en uitgevoerd maar komen niet altijd zo over zoals ik denk dat het zou moeten.

Track 4 van de EP, “Dusk in Me”, begint veelbelovend met mooi gitaarwerk, maar het laat nog wat te wensen over zodra de zang erbij komt. Het is een beetje een tegenvaller. Niet alles klinkt zo strak als wat ik op de vorige nummers gehoord heb. Het laatste nummer “October” maakt dan wel weer een hoop goed. De zang klinkt niet alleen weer erg Nederlands – het went na een tijdje gelukkig wel – maar het klinkt ook weer erg goed. Ook weer mijn complimenten voor de achtergrondzang. Het nummer sluit de EP goed af, met nog wat snel drum- en gitaarwerk om alles af te ronden.

Beoordeling: 7,5
De jongens van We Are The Knight zijn met deze EP goed op weg. Als jonge, beginnende band zijn de eerste werken die je levert altijd zwaar, maar het laat wel zien hoeveel potentie er in deze band zit. De compositie en melodieën van de nummers zijn erg goed, maar de uitvoering en vooral de productie laat soms nog wel wat wensen over. Ik hoop echt dat ze me de volgende keer erg zullen verbazen, want dit soort bands verdienen het om groter te worden.

De EP is nu gratis verkrijgbaar via Bandcamp.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding