Afscheidsshow Translated in Heemskerk

Afscheidsshow Translated in Heemskerk

Het is dan toch eindelijk zo ver. Na drie jaar stopt Translated ermee. Dit doen ze natuurlijk niet zonder een afscheidsshow, en wel in Café Lokaal te Heemskerk op 12 oktober. DutchScene was erbij!

De avond begon vroeg, met om negen uur The Hearted, poppunkers uit Rotterdam. De show was erg goed en je kon al merken dat ze al vele kilometers hebben gemaakt. De eerste menselijke piramide werd hier gevormd, en zoals de zanger zei: “We hebben in Parijs en London gespeeld, maar dat hebben we nog nooit gezien!”. Het zette de toon voor een mooie avond.

Vervolgens waren de punkveteranen Sweet Empire aan de beurt. Zij hebben al aardig wat ervaring. Dit was goed terug te zien in de show, waarbij ze compleet losgingen. Live deden ze erg denken aan Every Time I Die, vooral door de energieke performance van de zanger. Natuurlijk deed de rest van de band ook niet onder en zat alles uitermate goed in elkaar. Er werd zelfs hier en daar meegezongen, en de eerste crowdsurfers konden al gespot worden.

Eindelijk was het dan zover. De laatste show van Translated. De mannen stapten het podium op en wat volgde was een absoluut feestje. Vanaf het eerste nummer was het raak, vooraan het podium ontstond een mosh-pit die zijn weergang niet kende. Het café zat vol, en de enige plek waar mensen heen konden was dus omhoog! Er was altijd wel iemand aan het crowdsurfen, was het niet het publiek, dan was het wel de band (behalve de drummer, helaas). De zaal stond op zijn kop, er kwamen meer piramides langs dan de gemiddelde Egyptenaar in zijn leven zal zien en de zanger was bijna vaker in het publiek te vinden dan op het podium.

Een hoogtepunt was de veiling van de megafoon van hun eerste EP. Wie die uiteindelijk mee naar huis genomen heeft is onduidelijk gebleven, maar ze hebben in ieder geval een stukje Nederlandsche punk geschiedenis in huis.

Het klinkt misschien ongelooflijk cheesy, maar dit was werkelijk waar een van de betere optredens in Nederland. Het gevoel van samenhorigheid, van een collectief zijn wat bij punk hoort, was volop aanwezig in de zaal die avond. Iedereen stond daar met één reden, om afscheid te nemen van Translated.

Na een dik uur aan punk geweld was het toch zo ver. Het was voorbij. En daarmee was ook Translated voorbij. Bezweet stapte iedereen de zaal uit, sommigen vielen neer bij de kapstokken, voor andere was het tijd om te roken. Een prachtig einde van een prachtige band.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding