Scarred By Beauty – Cape Zero

Scarred By Beauty – Cape Zero

Voorafgaand had ik nog geen idee wie of wat Scarred By Beauty was. De Deense band blijkt echter al sinds 2006 aan de weg te timmeren en bracht onlangs het tweede album Cape Zero uit. In 2009 brachten ze al een EP uit genaamd We Swim, die tevens bestempeld is tot ‘Talent Of The Year’ bij de Deense Metal Awards. Scarred By Beauty heeft de eer gehad op te treden met bands als  I Killed The Prom Queen, Asking Alexandria en vele anderen. Na het lezen van deze biografie had ik al respect voor deze band, het maakte me erg benieuwd naar Cape Zero.

Vanaf de eerste noot is duidelijk dat dit geen lief album is. Dit geen lieve band. In tegenstelling, deze band is woedend. Waarop? Geen idee, maar ik vind het geweldig. De woeste, brute vocalen van frontman Jonathan Albrechtsen maken het openingsnummer, genaamd “Follow but My Heart” meteen tot een brute agressieve song. In totaal is dit een prima openingsnummers. Instrumentaal zit het prima in elkaar en de duistere stem van Mr. Albrechtsen komt goed tot zijn recht.

Tot aan het zesde nummer stelt het album een beetje teleur omdat veel hetzelfde klinkt en niet afwijkt van de ‘standaard’ metalcore. “Long Way Down” brengt hier verandering in. De track duurt 1 minuut en 10 seconde en is gevuld met zachte, rustgevende, mooie muziek. Langzaam bouwt het op en op het moment dat je verwacht dat het gaat knallen, is het nummer klaar. Dit nummer zou perfect zijn als intro-tune bij een live show van Scarred By Beauty. Wat dit in mijn ogen zo geweldig maakt is dat het onverwachts komt. . In één klap wordt het tempo eruit gehaald met een schitterend melodisch nummer.

Hierop volgen wederom geen vernieuwende, maar wel harde, brute nummers. Het enige vernieuwende aan dit album is dat de ‘standaard’ muziek gecombineerd wordt met de ietwat duistere vocalen. Dit alles neemt niet weg dat het instrumenteel erg goed in elkaar zit. Het album is goed geproduceerd, ondanks dat ze alles zelf gedaan hebben.

Helemaal aan het einde van dit album komt ik nog een lichtpuntje tegen. Afsluiter “Confession” heeft een perfecte balans tussen breakdowns, melodie, instrumentaal, vocaal, alles klopt in dit nummer. Een prima afscheid voor een toch erg goed album.

Beoordeling: 8
Cape Zero is een prima album, met een aantal echte uitblinkers. Menig metalcore fan zal zijn vingers aflikken bij dit album. Een aanrader voor iedereen die het genre kan waarderen. Dit album is bruut, dat is alles wat ik er nog over kan zeggen.

Bijzonder: Dit album is helemaal in eigen beheer gemaakt, zoals alles wat deze heren doen. Het organiseren van de tours, het produceren van de albums, alles doet de band zelf. Wel is het album uitgebracht bij de labels Redfield Records en Screaming Records, waardoor dit album wereldwijd te verkrijgen is.

Label: Redfield Records
Releasedatum: 5 september 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding