Eyes Set To Kill – Masks

Eyes Set To Kill – Masks

Laat ik eerlijk zijn, ik wist niet wat ik van deze vijfde plaat van Eyes Set To Kill moest verwachten. Mijn verwachtingen lagen niet erg hoog. Het leek mij een dertien in een dozijn verhaal. Zat ik er even naast. De originaliteit lag inderdaad niet erg hoog maar alles bij elkaar is Masks een blije en boze verrassing. Bozer dan zijn vier voorgangers.

Af en toe had ik helaas het gevoel alsof het veel van hetzelfde is. Telkens dezelfde opbouw, dezelfde soort rifjes, maar dat mocht de pret niet drukken. In een tijd waarin een female-fronted band geen zeldzaamheid meer is en het genre groeit als kool, kan het lastig zijn om iets nieuws te verzinnen. Een originaliteitsprijs winnen ze dan ook niet. Hier zijn echter alle negatieve punten mee genoemd.

De opener, “Masks”, weet de juiste sfeer te zetten. Duister en boos. Dit zijn tevens de kernwoorden die de Amerikanen het volledige album vast weten te houden. “Little Liar” is mijn favoriet op dit album. Waarom? Omdat dit nummer overkomt als het brave jongetje uit de klas die plotseling besluit Marilyn Manson shirts te gaan dragen. Het is een top 40 nummer ondergedompeld in een hoop ESTK duisternis en boosheid. Vrolijkheid en blijheid zijn zaken waar je automatisch naar gaat zoeken op een album als deze. Het vrolijke hoogtepuntje komt voor in de vorm van “Haze”, die muzikaal gezien het vrolijkste nummer op het album is. Dat zegt echter meer over de rest van Masks dan over het nummer zelf.

Beoordeling: 7
De dames en heren uit Phoenix, Arizona hebben hun best weer gedaan. Het is een genot om naar het gouden keeltje van Alexia Rodriguez te luisteren. Het is genieten van hoe reten strak ESTK is. Masks zit goed in elkaar. De nummers zitten goed in elkaar. Eyes Set To Kill zit goed in elkaar en ze hebben hun gezicht gevonden.

Label: Century Media Records
Releasedatum: 17 september 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding