Deaf Havana – Old Souls

Deaf Havana – Old Souls

Het gevoel van de wind in de rug zullen de mannen van Deaf Havana ongetwijfeld kennen. Ze hebben mogen touren met grote artiesten als Muse en Bruce Springsteen, hebben een succesvolle documentaire opgenomen en het nieuwe Old Souls werd, onder andere door BBC Radio One, zeer positief ontvangen. Hier sluit ik mij maar al te graag bij aan.

Wie in de eerste halve minuut nog geen belletje heeft rinkelen, heeft al iets gemist. Openen met een akkoordprogressie van The Who, dat thuis hoort in de intro van CSI, is misschien gewaagd, maar Deaf Havana komt er mee weg. Het past namelijk perfect en de rest van de opener, “Boston Square” wordt er absoluut niet minder op. Een heerlijk nummer!

Een knap trucje wat de Britten hier hebben toegepast is de visualisatie. De titels van de nummers passen perfect bij de songs. Neem bijvoorbeeld “Subterranean Bullshit Blues”. Deze nummer 5 op het album klinkt als en omvat diverse elementen van een Blues nummer. Bij “Speeding Cars” zag ik me zelf al helemaal zitten, achter het stuur, op zo’n cliché highway. Afsluiter “Caro Padre” is met zijn mooie boodschap, koortjes en opbouw simpelweg briljant.

Beoordeling: 8
Old Souls is een prachtig album. Het omvat zo extreem veel. Het heeft blazers, orgeltjes, elektrische en akoestische gitaren. Meezingers en een ballads. De Norfolkeners zijn geweldige musici. Bij de eerste keer luisteren betrapte ik mezelf al op mee neuriën en lucht-drummen. Als ik dat begin te doen kan het al niet meer stuk. Old Souls in één woord lovely!

Label: BMG
Releasedatum: 16 september 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding