Tonight Alive – The Other Side

Tonight Alive


Tonight Alive – The Other Side

Onze Australische pop-punkers van Tonight Alive zijn weer terug! Na hun succesvolle debuutalbum What Are You So Scared Of? in 2011, en vele tours wereldwijd, komt het vijftal onder leiding van de lieftallige Jenna McDougall met The Other Side.

Ze beginnen meteen knallend met “The Ocean”, het nummers dat fans als voorproefje kregen enkele weken voordat het album uitkwam. In dit nummer merken we al dat het gitaarwerk van Whakaio Taahi en Jake Hardy een stuk technischer is dan op de meeste pop-punkalbums. Vervolgens worden we getrakteerd op “Don’t Wish”, de release-single “Lonely Girl” en “Hell And Back”. Alle nummers bevatten tonnen vol energie, waar je als luisteraar niet omheen kunt. Over de drums en zang in “Lonely Girl” valt niks negatiefs te verzinnen.

Daarna gaan we over naar de titeltrack, “The Other Side”, een wat rustiger nummer. Bij mijn eerste play deed het me erg denken aan de muziek van P!nk in 2006, maar dat terzijde. In dit nummer zingt zangeres Jenna over een relatie die ze had met een goede vriend van haar. Na dit emotionele nummer gaan we over naar mijn favoriete track “The Fire”, waarbij elk bandlid wel laat zien wat hij (of zij) in huis heeft. Lekkere snelle drums, technische Thrice-achtige gitaarriffs, en megacatchy vocals in het refrein. Van dit nummer ga je bijna vanzelf rondspringen.

Na “The Fire” lijkt het er even op dat we een soort fillernummer krijgen met “Complexes”, maar tegen het einde van het nummer reikt de stem van Jenna tot boven het plafond uit. Wat een vuurwerk! Daarna krijgen we nog het wat rustigere nummer “Come Home”, en daarna merk ik dat de energie er een beetje uitgaat. Naast de vreemde, zweverige, maar catchy “No Difference” is er niks wat er nog echt uitspringt – het vuurwerk is op. Wel een beetje jammer. Waar de titeltrack van hun vorige album “What Are You So Scared Of?” een ijzersterke afsluiter was, laat “You Don’t Owe Me Anything” nog wensen achter. De laatste vijf nummers van het album lijken allemaal best veel op elkaar, waardoor de tweede helft van dit album niet meer de originaliteit heeft die we in de eerste helft konden horen.

Beoordeling: 8
Ondanks de enkele fillers op het einde van het album, is dit toch een behoorlijk goed album, waarmee Tonight Alive niet alleen hun huidige fans, maar waarschijnlijk ook toekomende fans zeer tevreden mee zullen stellen. Complimenten voor de indrukwekkende muzikaliteit van deze Australiërs.

Het album ligt nu in de winkels en is ook te vinden op o.a. iTunes en Spotify.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding