Fall Out Boy – PAX AM Days

Fall Out Boy – PAX AM Days

Ik vraag me af wie van ons dit aan heeft zien komen. Een album in april, tours door Europa en de VS en nog een EP in oktober. Ik vermoed dat Fall Out Boy de gemiste jaren goed wil maken en ze doen hun uiterste best om te compenseren. Het resultaat mag er wezen!

Horen we dit goed? Is deze Extended Play nu echt het punk-hoogtepunt uit de volledige discografie van Fall Out Boy? Ja, dat is het zeker! De beste mannen hebben op PAX AM Days hun inspiratie gehaald uit de laatste drie decennia van de 20e eeuw. Vooral vroege 80’s punk en 90’s hardcore, wat resulteerde in minder dan een kwartier herrie.

De opener “We’re Doomed From The Start” geeft met zijn titel en sound de perfecte eerste indruk van de plaat. Deze release past volledig binnen het plaatje van een klassieke punk-plaat. Het heeft ouderwetse gitaarsolo’s, veel, heel veel feedback en energie, raggende drums en maar één nummer van langer dan twee minuten. In de verste verte niet te vergelijken met de gelikte voorganger van eerder dit jaar.

Beoordeling: 9
Mochten de mannen deze richting aanhouden, dan zou ik daar zeer over te spreken zijn. Het is heerlijk om te luisteren naar hoe Fall Out Boy alle punk-rock clichés uit de kast haalt. Als jullie mij nu even zouden willen excuseren, ik ga even mijn tennisracket kapot meppen met deze nummers als soundtracks.

Label: Island Records / PAX AM
Releasedatum: 15 oktober 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com (deluxe editie Save Rock And Roll) of iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding