Panic! At The Disco – Too Weird To Live, Too Rare To Die!

Panic! At The Disco – Too Weird To Live, Too Rare To Die!

Na het uitbrengen van Vices and Virtues gaf Brendon Urie, frontman van Panic! At The Disco, aan dat het niet zijn intentie was om terug te keren naar het oorspronkelijke geluid van de band. Die uitspraak hebben de heren uit Las Vegas zonder twijfel gebruikt als achterliggende gedachte bij het schrijven van hun vierde studioalbum Too Weird To Live, Too Rare To Die! Eerlijk is eerlijk, dat heeft toch zijn vruchten afgeworpen.

Eerder dit jaar hebben Fall Out Boy en Panic! At The Disco samen getourd en ik vraag me af wie van de twee hun setlist aan hebben moeten passen. Gebaseerd op datum van release is “My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)” een half jaartje ouder dan “Miss Jackson”, maar het zou net zo goed een eeneiige tweeling kunnen zijn. Wat ook bekend in de oren klinkt zijn de Depeche Mode-achtige synths in “Far Too Young To Die”, wat desondanks toch mijn favoriete nummer op dit album is.

Nu de positieve punten. Eerlijk gezegd zijn de nummers die nog niet genoemd zijn allemaal positieve punten. Ik weet uiteraard niet hoe Urie en compagnie te werk zijn gegaan, maar het is gelukt. Het experimenteren met synthesizers is gelukt. De dance-achtige ritmes zijn gelukt. De baslijntjes van bassist Dallon Weekes (die hier zijn album debuut maakt in P!ATD), in onder andere “Nicotine” zijn gelukt. Ook de ballad “The End Of All Things” als afsluiter is gelukt.

Beoordeling: 6
Liever goed gejat dan slecht verzonnen is op sommige punten misschien toe te passen, maar het is absoluut niet de lijfspreuk van Too Weird To Live, Too Young To Die!. Voor fans van het oudere werk zal het aanvankelijk even wennen zijn, maar daarom niet minder vermakelijk. Panic! At the Disco is zoals het nooit geweest is, maar heeft niet teleurgesteld.

Label: Fueled By Ramen
Releasedatum: 4 oktober 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com of iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding