Sleeping With Sirens in Effenaar

Sleeping With Sirens in Effenaar

Op vrijdag 20 september stond de Amerikaanse band Sleeping With Sirens samen met Hands Like Houses en The Getaway Plan in Effenaar, Eindhoven. De tour, die donderdag pas van start ging in België, hoort bij de release van het nieuwe studioalbum Feel.

Terwijl driekwart van het publiek nog buiten in de wachtrij staat begint The Getaway Plan aan hun optreden. De Australische band kreeg dit jaar een nieuwe bassist, switchte van label en bracht “Lovesick/Mirrors” als dubbele single uit. Zanger Matthew Wright had wat moeite met het zingen in de microfoon, maar in het algemeen klonk de muziek prima en ontbrak enthousiasme niet bij de band.

Wanneer Hands Like Houses het podium betrad, stond de zaal eindelijk vol. Het optreden is niet uitverkocht, maar de opkomst is groot. De Australische band speelt een kortere set omdat de deuren later open gingen en mixt nieuw met oud materiaal. Zo werd de nieuwe single “Introduced Species” gespeeld, kwam “Shapeshifters” langs en werd de set afgesloten met “No Parallels”. De zang was aan de matige kant, maar dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat zanger Trenton Woodley ziek was.

Zodra Sleeping With Sirens op komt is het duidelijk waarvoor iedereen is gekomen. De band rond frontman Kellin Quinn doet het goed bij de meisjes en heeft dan ook geen moeite met het wakker krijgen van het publiek. De eerste helft van de set bestond vooral uit nieuw materiaal zoals “Here We Go”, “Congratulations” en “Low”, maar ook oudere nummers als “A Trophy Father’s Trophy Son” en “If I’m James Dean, You’re Audrey Hepburn” werden ter gehore gebracht. Voor de gelegenheid speelde de band een aangepaste, reggae-achtige versie van het laatstgenoemde versie.

Gitarist Jesse Lawson is deze tour thuisgebleven omdat zijn eerste kindje onlangs is geboren. In zijn plaats is Nick Martin met Sleeping With Sirens meegekomen en hij heeft bewezen een waardig vervanger te zijn. Slechts een aantal maanden geleden stond de band nog in de Melkweg, maar in deze maanden lijkt de band een stevigere set in elkaar gezet te hebben. De show was strakker en knallender dan in Amsterdam, misschien omdat het vijftal veel energie kreeg van het aanzienlijk grotere publiek. Een minpuntje aan het optreden is dat er veel op de backing track staat. Zo ook veel uithalen en hoge stukken van de zanger.

Wanneer Kellin Quinn het publiek vraagt hoeveel mensen er deze avond voor het eerst bij een concert van Sleeping With Sirens zijn steekt bijna de hele zaal zijn hand omhoog; het nieuwe album heeft hen veel nieuwe fans opgeleverd.

Al met al was het een geslaagde avond, de voorprogramma’s pasten goed bij het hoofdprogramma en de vele fans gingen vast en zeker tevreden naar huis.

Foto’s:

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding