Paramore zet de Heineken Music Hall op zijn kop

Paramore zet de Heineken Music Hall op zijn kop

Op donderdag 5 september speelde Paramore een show in de Heineken Music Hall. De band heeft een bewogen tijd achter de rug, zo vertrokken Zac en Josh Farro de band een tijd terug en zijn er nu dus drie vaste bandleden over. Paramore heeft een wedergeboorte doorgemaakt en lijkt beter dan ooit. Het drietal keerde, met liveband, terug naar Nederland om hier het laatste, self-titled album te promoten.

De heren van MakeBelieve hadden de eer om deze avond te openen. Het afgelopen jaar lijkt deze band zich een beetje op de vlakte te hebben gehouden. Deze stilte heeft een deel van het vertrouwen in de band weggenomen, maar nu lijken ze klaar te zijn om dit vertrouwen terug te verdienen. Het zestal speelde een geheel nieuwe set met nummers als “I’ll Follow”, op afsluiter “Home” na, dat voor een aantal mensen geen geheel onbekend nummer is. Hoewel menig bezoeker in de eerste instantie nogal sceptisch was over de keuze voor deze band, heeft een groot deel zijn mening moeten bijstellen. De band stond dan misschien wel iets te zelfverzekerd op het podium en de standaard mee-zwaai en -klap momenten waren misschien iets teveel van het goede. Ze brachten echter niet alleen nieuwe nummers, maar ook een geheel nieuwe, verbeterde sound. MakeBelieve heeft door dat hun publiek ook ouder wordt en weet hier redelijk op in te spelen. Die akoestische gitaar had trouwens eerder uit de kast getrokken moeten worden.

Tot veler verbazing was raakte het concert op de dag zelf uitverkocht. Hoewel een kleinere clubshow misschien intiemer is, brengt het grote podium van de Heineken Music Hall veel mogelijkheden met zich mee. Paramore heeft elke centimeter benut en leek overal over nagedacht te hebben. De groep opende hun set met het nummer “Grow Up”, dat overging in “Fast In My Car”. Uiteraard kwamen er ook oudere hits voorbij, zoals “Decode” en “Brick By Boring Brick”.

Haar opvallende verschijning, interessante bewegingen en unieke zangkwaliteiten zorgen ervoor dat zangeres Hayley Williams gedurende de hele show dé eye-catcher bleef. Dat betekent niet dat de rest van de band niet energiek was, want naast bassist Jeremy en gitarist Taylor, was ook de drummer lekker op dreef. En dat terwijl hij Miles McPherson op het laatste moment heeft moeten vervangen, omdat deze gewond was geraakt bij een ongeluk met een golfkar.

Dat de setlist waarschijnlijk gedurende de gehele Europese tour hetzelfde zal blijven is logisch. Over elke seconde was nagedacht en elke centimeter van het podium werd benut. Na “Misery Business”, de  single die medeverantwoordelijk was voor de grote doorbraak van de rockers, vertrok de band van het podium. Uiteraard was er nog ruimte voor een toegift, bestaande uit “Part II”, “Interlude: Moving On” en “Still Into You”. Paramore gaf een gedenkwaardig optreden met een flink showgehalte en wist enkele duizenden mensen immens hard te laten gillen en meezingen. Dit concert was er één die je absoluut niet hebt mogen missen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding