PaperPlane – Rebuild

PaperPlane – Rebuild

Eerder stelden we PaperPlane voor in de rubriek ‘Meet’. De drie jonge gasten uit Engeland brachten een tijd geleden het album Draw Your One Holes uit en kwam onlangs met een nieuwe EP, genaamd Rebuild. Tot nu toe heeft de band maar één keer in Nederland gespeeld, maar met deze nieuwe EP is het hopen op een terugkomst.

Het eerste nummer op deze EP is “Strings Like Ribbons”, die in combinatie met een videoclip werd uitgebracht. PaperPlane maakt alternatieve rock die lekker in het gehoor ligt. In dit nummer komen geregeld haperende vocals voor, dat gedaan is met effecten. Dit creëert een soort ‘onder water’ gevoel. De band stopt precies op tijd met dit effect op de vocals. Dit maakt “Strings Like Ribbons” tot een prima openingstrack.

“Live Her” is een wat rustiger nummer. Een nummer waar de unieke vocalen goed naar voren komen. Een erg mooi nummer, waarin je duidelijk de emotie voelt van zanger Jack Bennett. Dit is duidelijk mijn favoriete nummer van deze EP. Een nummer dat ik – na het schrijven van deze review – nog vaak op repeat zal zetten.

“Chariot” is al een wat ouder nummer van de band. In dit nummer komt naar voren dat Bennet’s stem ook moeiteloos agressiever kan klinken. De zang geeft de muziek van PaperPlane een extra dimensie. Unieke vocalen en prima instrumentale klanken maken dit nummer tot een lekkere knaller voor een live show.

De EP wordt afgesloten met “Rose”. De vocals in dit nummer lijken vanaf ver weg te komen. Zachte vocalen met een kleine echo erop. Dit effect en het feit dat het instrumentaal goed in elkaar zit, zorgen ervoor dat “Rose” een prima afsluiting is van een prima EP.

Beoordeling: 8,5

PaperPlane laat zien waarom ze in Engeland gezien worden als één van de grootste talenten van hun genre. Deze EP doet je verlangen naar een album. Het enige minpuntje aan deze EP is ook dat het maar vijf nummers heeft. Dat is nu eenmaal zo bij een EP, maar bij deze band verlang je naar meer.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding