‘A Day To Remember brengt album onafhankelijk uit’

‘A Day To Remember brengt album onafhankelijk uit’

Onlangs is aangekondigd dat het nieuwe album Common Courtesy van A Day To Remember dan eindelijk uit zal komen op 8 oktober. Het heeft zo lang geduurd omdat de band nog steeds verwikkeld zou zijn in de rechtszaak tegen hun voormalige platenmaatschappij Victory Records. In 2011 klaagde de band het label aan voor schending van het contract. De band tekende destijds een contract voor acht releases. Nadat de band aan deze verplichtingen had voldaan, zou het label zich niet aan de afspraken gehouden hebben en de band zou nog een hoop geld van ze tegoed hebben. Destijds liet de band weten geen muziek meer te schrijven, op te nemen of uit te brengen tot ze van het gezeur met Victory af waren.

Om fans niet langer te laten wachten heeft het vijftal besloten Common Courtesy waarschijnlijk in eigen beheer uit te brengen. Dit vermoeden wordt versterkt door het feit dat geen enkele platenmaatschappij – Victory Records of een andere – officiële statements of persberichten heeft uitgestuurd.

Wanneer je iets onafhankelijk uitbrengt, betekent dit natuurlijk ook dat je het zelf moet financieren. A Day To Remember heeft het album opgenomen in een zelfgemaakte studio bij frontman Jeremy McKinnon thuis, samen met producer Andrew Wade. Victory Records wil niets loslaten over de band, de rechtszaak en het album.

Wanneer er meer nieuws is, lees je dit natuurlijk op DutchScene.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding