Iwrestledabearonce – Late For Nothing

Iwrestledabearonce – Late For Nothing

Onlangs verscheen het derde studioalbum van de Amerikaanse metalcoreband Iwrestledabearonce. Na It’s All Happening (2009) en Ruining It For Everybody (2011) is nu Late For Nothing een feit.

De openingstrack van dit album is “Thunder Chunky”. Dit nummer begint met een lekker intro deuntje, waar al snel de screams aan toegevoegd worden. Hoogtepunt van dit nummer zijn toch wel de vocalen van de nieuwe frontvrouw Courtney LaPlante, die een jaar geleden bij de band kwam. De vocals van mevrouw LaPlante doen in dit nummer bijna neigen naar het gothic genre. Denk hierbij aan bands als Within Temptation, Epica, Nightwish. Een prima openingstrack.

“Snake Charmer” begint, in tegenstelling tot de meeste andere nummers niet heel melodisch, maar juist heel erg hard. Helaas verdwijnt deze power zodra Courtney LaPlante in het nummer verschijnt. Duidelijk is dat Courtney beschikt over een goede strot, maar in dit nummer mist het toch wel de nodige power. Toegegeven: de screams in dit nummer klinken wel weer erg en dat zorgt ervoor dat dit nummer toch prima te beluisteren is.

“Firebees” is het vijfde nummer op het album en is tevens als single uitgebracht. Waarom dit nummer gekozen is als single is meteen duidelijk. De clean vocals, die zo nu en dan meer naar het popgenre neigen, worden lekker afgewisseld met de agressieve screams en de elektronische toevoegingen klinken super. Dit nummer is in mijn oren het eerste nummer op dit album dat als geheel goed in elkaar zit.

De intro van “Mind The Gap” had ook een soundtrack van een film kunnen zijn. Na een iets te lange intro beginnen de clean vocals en ook in dit nummer doet dit heel erg denken aan het goth muziek. Opmerkelijk aan dit nummer is dat er geen een keer screams worden gebruikt. Van begin tot het einde hoor je een spannend, opzwepend geluid en de zang van Courtney LaPlante. Prima zangeres, maar geen indrukwekkend nummer.

“I’d Buy That For A Dollar” klinkt vanaf het begin erg chaotisch en agressief. Dit blijft gedurende het hele nummer aanhouden. Mijn complimenten voor de gitarist, die dit nummer hoogstwaarschijnlijk vaak over heeft moeten doen in de studio. Instrumentaal zit het goed in elkaar en over de vocals zijn over het algemeen ook prima. De clean vocals vullen de screams echter niet aan zoals zou moeten. Erg jammer, aangezien LaPlante wel degelijk een goede stem heeft.

Beoordeling: 6,8

Ja… wat moet ik zeggen over dit album? Het klinkt zeker niet verkeerd, maar het duurde erg lang voordat het pas echt bij me binnen drong. Dit is een leuk album voor fans, maar het zal geen nieuwe fans trekken. Het album brengt niets vernieuwend en de meeste nummers lijken erg op elkaar.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding