Yellowcard – Ocean Avenue Acoustic

Yellowcard – Ocean Avenue Acoustic

Dit jaar bestaat Yellowcard’s Ocean Avenue tien jaar. Het album scoorde platina in de Verenigde Staten en is het best verkopende album van de band. Om dit te vieren bracht Yellowcard op 12 augustus een akoestische versie van het album uit.

Dat Yellowcard naast heerlijke punk rock ook goede akoestische nummers kan maken, was al duidelijk sinds de akoestische uitgave van When You’re Through Thinking Say Yes, maar met Ocean Avenue Acoustic bewijst de band dat zij dit nog steeds in zich hebben.

Yellowcard weet ook zonder dikke drums en gitaar partijen de energie in de nummers te houden. Dit is duidelijk te horen in “Breathing” en natuurlijk titeltrack “Ocean Avenue”. Tegelijk is de ballad “Only One” een prachtig, rustig nummer geworden.

Ocean Avenue Acoustic brengt je terug naar 2003, maar laat tegelijkertijd horen dat Yellowcard volwassen is geworden, zo klinkt de stem van Ryan Key een stuk minder kinderlijk en brengt het album rust met zich mee.

Beoordeling: 8,5
Het album luistert lekker weg en is perfect voor een mooie zomerse avond. Yellowcard heeft een goede akoestische versie van Ocean Avenue neergezet en kan er zo weer 10 jaar tegen aan.

Label: Hopeless Records
Releasedatum: 13 augustus 2013

Verkrijgbaar via: Bol.com & iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding