New Years Day – Victim To Villain

New Years Day – Victim To Villain

In 2005 werd New Years Day, een Amerikaanse rockband, opgericht. Het vijftal werd aardig populair dankzij hun profiel op MySpace en bracht het jaar hierop een debuut uit. Inmiddels zijn we al een aantal jaar verder en heeft de band het tweede album Victim To Villain uitgebracht via Century Media Records. De muziek die de band maakt is te scharen onder de zelf verzonnen categorie ‘hauntedmansioncore’.

Met Victim To Villain stapt de band voorgoed van poppunk en kiezen zij voor een een duisterdere, zwaardere sound. ‘Hauntedmansioncore’ is de perfecte omschrijving van het gevoel dat je krijgt bij de intro van het eerste nummer “Do Your Worst”, dat ietwat opzwepend en spookachtig aandoet. Al snel wordt het nummer versterkt door harde gitaren en de rauwe, stoere stem van zangeres Ash Costello.

New Years Day zit precies tussen de metalband In This Moment en rockduo VersaEmerge in. Het ene moment klinkt Costello als een lief meisje en het andere moment heeft ze een rauwe rockstem. Het achtste nummer, “Angel Eyes”, is een samenwerking met Chris Motionless van de band Motionless In White en is een perfecte toevoeging aan het album.

Victim To Villain heeft niet één nummer waarbij je de kans krijgt de aandacht te verliezen. Hoewel “Tombstone” een rustiger nummer is met akoestische gitaar partijen, is dit juist opvallend genoeg om aandachtig naar te luisteren. De plaat sluit af met het krachtige “Last Great Story”, dat uiteraard het meest blijft hangen en de juiste indruk op je achterlaat.

Beoordeling: 9
Ken jij New Years Day nog niet? Dan mis je duidelijk iets. De krachtige plaat Victim To Villain ligt goed in het gehoor en is lekker om mee wakker te worden, te gaan slapen en alles daar tussenin.

Label: Century Media Records
Releasedatum: 11 juni 2013

Verkrijgbaar via: Bol.com & iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding