Meet: Zebra & Giraffe

Meet: Zebra & Giraffe

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de rockband Zebra & Giraffe  in de spotlight.

De tropische bandnaam is wellicht te danken aan het land van herkomst, de heren van Zebra & Giraffe komen namelijk uit Zuid-Afrika. In hun thuisland hebben zij al vele fans weten te overtuigen, zo hebben ze in Zuid-Afrika al meer dan 25.000 fysieke albums verkocht. Ook hebben zij een aantal jaar terug al awards voor de categorieën ‘best rock album’ en ‘best alternative’ voor hun album Collected Memories in ontvangst mogen nemen. De band is toe aan een nieuw hoofdstuk in de carrière, nu streven zij namelijk ook naar internationaal succes.

Het viertal bracht vorig jaar het vierde studioalbum The Wisest Ones uit en ook dit leverde ze een award op bij de South African Music Awards. Aan kwaliteit ontbreekt het de heren dus niet. Eerder stond de band in het voorprogramma van The Killers, Oasis en Snow Patrol en tourden zij met Van Coke Kartel.

Opvallend aan Zuid-Afrikaanse bands is dat zij vaak een aparte sound hebben. Dit is voor de afwisseling best eens leuk! Beluister het nummer “Sons” hieronder en oordeel zelf.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding