All Time Low en Colossa in 013

All Time Low en Colossa in 013

Op vrijdag 5 juli keerden de heren van All Time Low terug naar Nederland voor een show in het Tilburgse poppodium 013. Dit was de laatste show van hun Europese tour, die zeven weken duurde. Het Nederlandse Colossa kreeg de eer om de avond te openen, vlak voor het concert werd bekend gemaakt dat deze rockband in het voorprogramma mocht spelen.

Iets na achten betrad Colossa het podium en speelde hier een aantal catchy tunes. Voor een deel van het publiek leken zij geen vreemden, het andere deel leek echter niet te kunnen wachten totdat eindelijk hun helden van All Time Low het podium zouden betreden. Eerder dit jaar bracht Colossa het debuutalbum New Day Rising uit en veel nummers van de set waren dan ook afkomstig van dit album. Zo speelden ze onder meer het nummer “There’s No Such Thing As Giving Up”, maar ook oudere tracks als “Darling (I Want You)” kwamen deze avond voorbij. Duidelijk was dat het publiek voor headliner All Time Low kwam, want het voorprogramma was nog amper van het podium verdwenen en de hele zaal liet al ongeduldig merken dat het nu wel tijd was voor de poppunkers uit Baltimore.

All Time Low opende hun set met de hit “Lost In Stereo” en vervolgens knalden zij “Damned If I Do Ya (Damned If I Don’t)” erdoor. De band heeft op dit moment vijf studioalbums en er is dan ook genoeg materiaal waarmee het publiek getrakteerd kan worden. Zo werd ook onder andere “Coffeeshop Soundtrack” gespeeld, maar ook nieuwe nummer als “Somewhere In Neverland” en “If These Sheets Were States”. Hoewel de band een ontzettend goede show neer zet is het duidelijk te merken dat All Time Low een lange Europese tour achter de rug heeft. Zo worden er een aantal kleine foutjes gemaakt en moeten de leden van de liveband veel voor hun rekening nemen.  Voorheen speelde de band eigenlijk enkel in de Melkweg, de capaciteit van The Max is echter iets kleiner dan die van de 013. Frontman Alex laat meerdere keren duidelijk merken erg onder de indruk te zijn van het grote, gillende publiek. Zoals we gewend zijn van gitarist Jack, springt en rent hij gedurende de hele show wild over het podium. Als de band na “The Reckless And The Brave” het podium af gaat, laat het publiek meteen weten dat ze graag een toegift willen.

Natuurlijk keert de band terug om de nummers “Jasey Ray”, “Weightless” en “Dear Maria, Count Me In” te spelen. Tijdens het één na laatste nummer haalde de band een jongen uit het publiek op het podium, die vervolgens tijdens het refrein mag stagediven. De band zette wederom een energieke show neer en heeft een goede interactie met hun fans. De band zal ongetwijfeld volgend jaar weer terug komen en ook dan zijn we er zeker bij.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding