The Devil Wears Prada, Polar en Aliens Ate My Setlist in Tivoli

The Devil Wears Prada, Polar en Aliens Ate My Setlist in Tivoli

Op 2 juli speelden The Devil Wears Prada, Polar en Aliens Ate My Setlist te Utrecht in Tivoli de Helling. Wat meteen opviel was dat de zaal aardig leeg bleef en daarom verwachtte ik niet erg veel enthousiasme van het publiek, maar aan het einde van de avond bleek ik er toch echt naast te zitten.

De nog vrij onbekende Duitse band Aliens Ate My Setlist mocht de avond openen. Dit was voor de band al het derde optreden in Nederland. Aliens Ate My Setlist overtrof mijn verwachtingen, de band speelde strak en de muziek beukte lekker door. Helaas was gitarist Jerry Keys er niet bij, hij moest thuis blijven om te studeren. Ook belangrijk! Het publiek deed goed mee en hier en daar ontstonden de eerste, bescheiden mosh-pits. Toen de band aan het einde van de set was gekomen, bedankte zanger Nick Mingrone de hele zaal en vertelde hij hoe blij hij was dat ze in het voorprogramma mochten spelen van hun favoriete band The Devil Wears Prada.

De volgende band die het podium betrad was Polar, een opkomende band uit Londen. Voor mij was deze band vrij nieuw. Ik was vanaf de eerste seconde al verkocht. De band  zette een topshow neer, ze speelden erg energiek en je kon ze zien genieten op het podium. Deze energie werd overgedragen aan het publiek, dat al snel op en neer sprong, moshte en ook een wall of death maakte. Polar mixte nieuw materiaal met het oudere tijdens deze laatste show van hun tour. Na afloop liet de band weten dat het Nederlandse publiek van deze avond hun favoriet was en dat geloofde ik meteen, want hoewel de zaal niet vol stond, werd er wel een feestje van gemaakt!

De hoofdact, The Devil Wears Prada, kwam binnen met een klap. Zodra de muziek begon, werd iedereen zowat de zaal uitgeblazen. Deze band speelden heel goed, maar een minpuntje was dat de clean vocals slecht te verstaan waren. De show was erg leuk om naar te kijken. Ook hier werd veel gemosht en gefeest, ik betrapte mezelf er telkens op dat ik vrolijk mee ging doen. Deze band wist een goede afwisseling te brengen van ouder een nieuwere nummers. Toen The Devil Wears Prada het podium verliet, was het publiek duidelijk nog niet klaar om afscheid te nemen en er werd dan ook hard geschreeuwd voor meer. De band kon hun fans niet weigeren en speelde het nummer “Born To Lose” als toegift. Dit was een perfecte afsluiter van de avond.

Polar zal op 7 oktober terugkeren voor een optreden in het voorprogramma van Funeral For A Friend in Tivoli de Helling te Utrecht. Klik hier voor meer informatie over dit concert.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding