Papa Roach en Glamour Of The Kill in 013

Papa Roach en Glamour Of The Kill in 013

Op de avond van woensdag 26 juni stonden de heren van Papa Roach in de 013 te Tilburg, met Glamour Of The Kill in het voorprogramma. Eerst zou het voorprogramma verzorgd worden door Escape The Fate, maar wegens omstandigheden in hun persoonlijke levens waren zij gedwongen de rest van de Europese tour te laten schieten. Was Glamour Of The Kill een waardige vervanger? En hield Papa Roach hun imago hoog?

Glamour Of The Kill opende de avond en hoewel veel mensen eigenlijk een ticket kochten om Escape The Fate te zien, werd de band warm onthaald. De band sloot goed aan bij headliner Papa Roach, want ook deze Engelse post-hardcore band maakt er een echte show van en heeft voldoende interactie met het publiek, waardoor deze goed opgewarmd werd. De set van Glamour Of The Kill leek echter helaas maar uit zo’n zes nummers te bestaan. Toen zij afsloten met het nummer “Feeling Alive”, ontvingen zij een laatste applaus. Er zijn vast meer mensen die nog niet genoeg gezien hebben van dit viertal, maar geen zorgen: frontman Davey Richmond liet weten dat ze in november terug komen voor een show. Of dit een headline show wordt of een optreden op een festival als Vans Warped Tour of Distortion Fest, waar ook Papa Roach zal optreden, is vooralsnog onbekend.

Waar het publiek natuurlijk het meest naar uitkeek was headliner Papa Roach, de band die langer bestaat dan velen van ons. Dat de band het nog steeds in zich heeft, werd ook deze avond weer bewezen.  Helaas werd na het nummer “Burn” akelig duidelijk dat Shaddix de uithalen niet haalde, hier bood hij dan ook zijn excuses voor aan. De band heeft een hoog show-gehalte en dit maakte de stemproblemen van frontman Jacoby Shaddix wel dubbel en dwars goed. Papa Roach vond het erg fijn om weer terug te zijn in Tilburg en was blij met het Nederlandse publiek en vice versa.

Het viertal speelde nummers als “Still Swingin'” en “Hollywood Whore”, maar ook oudere tracks als “Getting Away With Murder” en “Dead Cell” stonden op de setlist. Hoewel dit technisch niet het sterkste optreden van de band was, mocht dit de pret niet bederven. Papa Roach is één van de weinige bands die jong en oud samen krijgt en iedereen een goede avond weet te bezorgen. Gelukkig keert de band in november weer terug voor een optreden op Distortion Fest.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding