Van Coke Kartel en Jack Parow in Paard van Troje

Van Coke Kartel en Jack Parow in Paard van Troje

Momenteel zijn de heren van Van Coke Kartel op tour door Europa met mede Zuid-Afrikanen Jack Parow en Bittereinder. Deze Afrikaans Verower Harte Toer stopt maar liefst zeven keer in Nederland en gisteravond, op 20 juni, stonden zij in het Paard van Troje te Den Haag. Op het laatste moment waren alle tickets uitverkocht, de Kleine Zaal stond dan ook aardig vol.

Rap is in principe geen muziek die ons veel doet. Wanneer er een liveband achter staat is dit vaak al anders. Helaas was dit niet het geval bij Bittereinder, dat bestaat uit twee DJ’s en een rapper. Het statige optreden en de taalbarrière (het was werkelijk onverstaanbaar) maakte dat deze act geen echte indruk op ons achterliet. De sfeer werd er ook niet beter op door de zaallichten, die gedurende het hele optreden aan bleven staan, alsof de echte show nog niet begonnen was.

IMG_0391

Nadat het podium was omgebouwd, betraden de heren van Van Coke Kartel het podium. De band wist het publiek niet meteen los te krijgen. Het viertal speelde nummers als “Dis ‘N Land” en “Tot Die Son Uitkom”. Het wachten was op de single “Choas” waar ook rapper Jack Parow in zingt, maar helaas werd deze niet gespeeld. Van Coke Kartel wist het publiek later in de set wakker te krijgen. Niet alleen de taal (hoe veel rockbands komen er uit Zuid-Afrika), maar ook de stem van zanger Francois van Coke klinkt bijzonder. Wanneer je vooral naar Amerikaanse en Engelse rockbands luistert, is de sound van deze Zuid-Afrikanen erg verfrissend. Spelen in een uitverkochte zaal heeft de band dan ook meer dan verdiend.

IMG_0585

‘Speciale gas’ Jack Parow stond als laatste op het programma. Opvallend aan het optreden van Parow was de liveband die achter hem stond, voor deze tour hebben de heren van Van Coke Kartel namelijk zijn muziek ingestudeerd. Met hits als “Cooler As Ekke” en “Dans Dans Dans”, waar Francois van Coke in mee doet, weet hij het publiek in Den Haag tevreden te stellen. Tijdens het laatste nummer staat het podium vol met fans die vrolijk door feesten.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding