Verslag: Pinkpop 2013 zaterdag

Verslag: Pinkpop 2013 zaterdag

Afgelopen weekend vond alweer de 44e editie van het Pinkpop festival plaats op festivalterrein Megaland in Landgraaf. DutchScene was erbij en schreef een kort verslag van de optredens die wij hebben bekeken. Vandaag bespreken wij de tweede dag van Pinkpop, zaterdag 15 juni.

Passenger – Wat bij voorbaat al uniek is aan het optreden van Mike Rosenberg, een Britse singer-songwriter die beter bekend is als Passenger, is dat hij enkel met zijn gitaar op het podium staat. Hij laat gelijk al weten dat hij het best eng vindt, vooral omdat dit het grootste publiek is waarvoor hij ooit gespeeld heeft. Gelukkig doet het publiek goed mee en is het merkbaar dat Passenger zich iets meer op zijn gemak begint te voelen. Rosenberg heeft een uniek stemgeluid en zijn muziek ligt lekker in het gehoor. Wel wordt duidelijk dat vooral zijn hit “Let Her Go” het nummer is waar het hele publiek op wacht. Dit nummer wordt dan ook uit volle borst meegezongen. Het optreden werd afgesloten met het nummer “Holes”. Passenger mag zeker nog een keer terugkomen. (JS)

fun. – Dat fun. bestaat uit een aantal getalenteerde muzikanten lieten zij al zien tijdens eerdere shows in Nederland. Met een aantal Grammy’s en een tweede studioalbum met enkele hits op zak, weet de band een redelijk aantal mensen op te laten staan van hun kleedje en mee te zingen en dansen. De bijzondere stem van zanger Nate Ruess ligt erg fijn in het gehoor en de onmenselijke uithalen die hij af en toe zijn strot uit krijgt zijn erg bewonderenswaardig. De liedjes van fun. klinken voornamelijk vrolijk, denk hierbij aan nummers als “Some Nights” en “One Foot”. De boodschap van de band is dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten en niet moet opgeven, zo blijkt uit “Carry On” en “It Gets Better”. Zeker is dat fun. de slechte kritiek na Pinkpop niet verdiend heeft. Wel verdienden zij een plekje op het hoofdpodium, want als The Opposites daar al springend “Lowlaaaaands!” roepen, kan daar in mijn ogen toch echt beter een act staan die échte muziek maakt. (JS)

Miles Kane – Aangekomen bij de Britse muzikant Miles Kane, zaten er al drie rijen aan fans vooraan te wachten. De band kwam energiek op met het nummer “You’re Gonna Get It”, wat op hun onlangs uitgebrachte album Don’t Forget Who You Are staat. Alhoewel er veel nieuwe nummers worden gespeeld, wordt er bij bekendere nummers als “Rearrange” en “Quicksand” volop meegezongen door het publiek. De band begon sterk en dat hielden ze het hele optreden vol. Het vijftal sloot af met “Come Closer” waarbij het publiek vooraan helemaal los ging. Zelf vond ik het een heel goed optreden, ook heb ik er veel goede reacties over gehoord. Als je dit gemist hebt, raad ik je aan volgende keer wel te gaan kijken! (QE)

Ellie Goulding – Britse singer-songwriter Ellie Goulding speelde zaterdag op de Brand Bier Stage in de tent. Deze tent maakte veel optredens automatisch al intiemer dan die in de open lucht. Wel maakt Ellie Goulding muziek waar je van moet houden. Ikzelf ben er niet weg van. Ik hoopte dat de live-band een beetje meer kracht zou zetten achter Goulding’s zachte stem, zodat de muziek tot me door zou dringen. Bij het tweede nummer “Animal” kreeg ik hoop, maar de rest van het optreden heb ik me nogal verveeld en hoopte ik dat het snel over was. Ellie Goulding en band zijn goed in wat ze doen, maar wat ze doen boeit me vrij weinig tot niets. (JS)

Thirty Seconds To Mars – De heren van Thirty Seconds To Mars zag ik twee jaar eerder ook al op Pinkpop, toen stonden ze nog op de 3FM stage en lieten ze geen goede indruk op me achter. Veel te weinig muziek, veel te veel gepraat. Dit jaar zou alles anders zijn. Op de mainstage mocht de band van Jared Leto zijn opwachting maken en knallen deden ze. De muziek zat goed in elkaar, het geluid was goed, Jared Leto heeft zijn praatje klaar en de show zit goed in elkaar. Natuurlijk krijgt hij het publiek goed mee op het moment dat hij een jongen verkleed als Zebra op het podium roept. Een prima feestje van een prima live band. (MB)

Kings Of Leon – Goud. Ieder album van deze heren is goud. Ieder optreden van deze band is goud. Twee jaar geleden stonden ze ook al als afsluiter van de tweede dag op Pinkpop en dat was blijkbaar goed bevallen, want ook dit jaar waren ze afsluiter van dag twee. Als je deze band live gaat zien, hoop je natuurlijk dat de vele hits die ze gehad hebben voorbij gaan komen en dat is uiteraard ook wat de band doet. Hits als “Use Somebody” en “Sex On Fire” komen voorbij. Deze band brengt geen vele sprongen en energieke live performance, maar wel een perfecte sound en veel emotie. Jammer dat ze niet het nummer “Charmer” speelden, aangezien dat mijn favoriete nummer is. Ondanks dat kleine minpuntje was dit een van de betere optredens van het weekend in mijn ogen. (MB)

Tekst door Mike Borghs, Janneke Stam en Quirine van Engen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding