Verslag: Pinkpop 2013 vrijdag

Verslag: Pinkpop 2013 vrijdag

Afgelopen weekend vond alweer de 44e editie van het Pinkpop festival plaats op festivalterrein Megaland in Landgraaf. DutchScene was erbij en schreef een kort verslag van de optredens die wij hebben bekeken. Vandaag bespreken wij de eerste dag van Pinkpop, vrijdag 14 juni.

Paramore – Vrijdagmiddag speelde Paramore op het hoofdpodium op Pinkpop. De energieke band, die onlangs hun nieuwe album uitbracht, bewijst het nog steeds in zich te hebben. De band komt op met het nummer “Misery Business”, één van de nummers die heeft bijgedragen aan de internationale doorbraak. Paramore speelt een energieke set waarin nieuw materiaal met het oudere wordt gecombineerd. Zo kwamen onder meer de nummers “Now” en “Still Into You” voorbij, maar sloot de band met de hit “Brick By Boring Brick”. De energie die ik net al noemde wordt soms echter iets te veel. Wanneer Hayley hard rondspringt over het podium, wat overigens wel echt bij haar hoort, haalt ze niet alle noten en is ze soms niet in staat zinnen af te maken. Wel is duidelijk dat Paramore één van de leukste rockbands is die op de 44e editie van Pinkpop staan. (JS)

Jimmy Eat World – De band waar ik voor kwam, mijn grote jeugdliefde, de band die ik nog nooit gezien had, ondanks dat ik al 10 jaar groot fan van ze was. Wat een band en wat een set. Het mooie aan deze band is dat je, ondanks de grootte, het plezier er nog van af ziet stralen. Een stevige set, een mooie mix van oud en nieuw repertoire. Instrumentaal helemaal top, zang prima in orde. Lekker feestje met uiteraard de wereldhit “The Middle”, die massaal door iedereen meegezongen werd. Heerlijk. (MB)

The Script – Dat The Script ontzettend gegroeid zijn sinds hun laatste optreden op Pinkpop was eerder dit jaar al te zien in de Ziggo Dome, maar dat ze het veld zo plat zouden spelen zoals dit jaar had niemand verwacht! De show was erg strak en alles klopte. Misschien net iets te strak, want het enige minpuntje was de compleet ingestudeerde set, dezelfde als in de Ziggo Dome. Zo belt frontman Danny O’Donoghue een ex van iemand uit het publiek tijdens het nummer “Nothing”, springt van het podium af tijdens “Good Ol’ Days” en laat het eerste stuk van “The Man Who Can’t Be Moved” zingen door het publiek. Iets meer spontaniteit mag wel van van deze getalenteerde Ieren. Verder is er weinig aan te merken om het strakke spel van de band, iedereen genoot en er werd met volle borst meegezongen! (AS)

Queens Of The Stone Age – Vlak voor Pinkpop verscheen het nieuwe album …Like Clockwork van Queens Of The Stone Age, een zeer sterke plaat. De band bewijst op het 3FM podium vrijdagavond misschien nog wel beter te zijn dan op het album. In deze knallende set zit maar één duidelijk rustig nummer, “The Vampyre Of Time And Memory”. Naast deze ballad speelt de band ook nummers als hun single “My God Is The Sun” en “I Appear Missing”. Deze heren horen thuis op het podium en bij voorkeur eigenlijk het hoofdpodium. Het grootste deel van het publiek leek echt losgaan echter niet nodig te vinden, het merendeel zat dan ook rustig in het gras te genieten van deze rockers. (JS)

The Killers – Ik was erg benieuwd wat deze heren gingen brengen, uiteraard hebben ze een paar hitjes gehad, maar in mijn ogen was het niet headliner waardig. Mijn twijfel werd al snel weggenomen toen de heren begonnen te spelen. Een degelijke set werd neergezet, met een leuke show er omheen, genoeg meezing momenten en alle nummers die je wilde horen, werden gespeeld. Prima band om de eerste dag van Pinkpop mee af te sluiten. (MB)

Tekst door Mike Borghs, Janneke Stam en Anouk Szabo.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding