Meet: Cold War Kids

Meet: Cold War Kids

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de Amerikaanse indierockband Cold War Kids in de spotlight.

De heren van Cold War Kids startten de band in 2004 en zij brachten in die periode veel tijd door in het appartement van zanger en gitarist Jonnie Russell, dat boven een een restaurantje genaamd Mulberry Street zat. De eerste EP van de band, die in 2005 verscheen, is vernoemd naar bovengenoemd restaurant. Drie jaar later, in 2008, kwam de band naar Nederland voor een show in het Amsterdamse poppodium Paradiso. Hier hebben zij een live EP opgenomen die de naam “Live At The Paradiso” heeft gekregen. Eerder dit jaar stond de band ook nog in Paradiso, hier speelden ze op 18 januari een show met Milo Greene in het voorprogramma.

De hoofdkenmerken van Cold War Kids zijn de liefde voor muziek en de hechte vriendschap die door de jaren heen is ontstaan. Het viertal is in Amerika geen onbekende, zo tourden ze samen met Death Cab For Cutie door het land en ontbreekt het ze op Facebook totaal niet aan likes. In Nederland heeft de band echter nog niet veel aanhang.

Hieronder kun je de videoclip voor het nummer “Miracle Mile” bekijken. Dit nummer is de eerste track van het nieuwste album Dear Miss Lonelyhearts. Wat vind jij van Cold War Kids? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding