The Maine – Forever Halloween

The Maine – Forever Halloween

Vandaag is het nieuwe album van The Maine officieel uitgekomen. Hun vierde studioalbum heeft de naam Forever Halloween gekregen en wordt door het Italiaanse Rude Records uitgebracht in Europa, Zuid-Oost Azië en Australië. In Amerika brengt de band het onafhankelijk uit in samenwerking met hun management van Eighty One Twenty Three. Het laatste album Pioneer verscheen in 2011, dit was het eerste album die de band uitbracht nadat ze het contract bij Warner Bros Records hadden verbroken. Deze verbroken samenwerking kwam het album Pioneer duidelijk ten goede, maar zet The Maine met Forever Halloween ook zo’n goed album neer?

Het album opent rustig met het nummer “Take What You Can Carry” en de stem van zanger John O’Callaghan lijkt alsmaar beter te worden, zijn stemgeluid is erg fijn om naar te luisteren.

De plaat is geproduceerd door Brendan Benson (bekend van The Raconteurs) en bestaat uit een mix van rustige nummers en  lekkere rock ’n roll tracks. Hoewel Forever Halloween een andere producer heeft dan het vorige album, is de band wel dicht bij hun nieuwe sound gebleven en is deze, als je het aan mij vraagt, alleen maar beter geworden.

Voor het opnemen van Forever Halloween is geen computer gebruikt. De band besloot om alles analoog op te nemen in een kamertje met z’n vijven en dit heeft dan ook zijn vruchten afgeworpen.

Het geeft een betere luisterervaring en ik denk dan ook dat als bijvoorbeeld “Love and Drugs” opgenomen was met digitale apparatuur dit veel te gelikt was. Het klinkt lekker rauw en puur. Daar houd ik van.

Beoordeling: 8
The Maine heeft een ontzettend goed album op de markt gebracht met Forever Halloween. Een album dat dicht bij de werkelijkheid staat en die je zowel op een regenachtige- als zomerse dag door je dagelijkse sleur kan trekken. Deze plaat is gemaakt met liefde voor muziek.

Label: Rude Records
Releasedatum: 4 juni 2013

Verkrijgbaar via: iTunes & Rude Records

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding