Sleeping With Sirens, The Word Alive en Our Last Night in de Melkweg

Sleeping With Sirens, The Word Alive en Our Last Night in de Melkweg

Op woensdag 29 mei stond Sleeping With Sirens in een uitverkochte Oude Zaal van de Melkweg. De Amerikaanse band is één van de populairste bands van dit moment en dat is dan ook te merken aan de rij die zich vormde voor de Amsterdamse concertzaal.

Our Last Night beet het spits af deze avond. De band bracht vorig jaar hun derde studioalbum The Age Of Ignorance uit en opende hun set met de titeltrack van dit album. Tijdens de eerste twee nummers stroomde de zaal rustig vol. Eerder dit jaar coverde de band “Skyfall” van Adele en dit nummer werd nu ook in de Melkweg gespeeld. Als laatste nummer bracht de band “Liberate Me” ten gehore. Het viertal was erg energiek en hoewel de twee zangers wat opstartproblemen leken te hebben, zette de band een sterk optreden neer.

IMG_9784

Toen The Word Alive het podium betrad, stond de zaal helemaal vol. Alle fans kwamen vanuit de regen de warme zaal in en kregen goed de kans om los te gaan. Zo ontstonden er tijdens de set van de band een aantal kleine moshpits en reageerde het publiek enthousiast op de nummers. The Word Alive bracht in juli 2012 het album Life Cycles uit en het publiek leek de tracks van dit album redelijk goed te kennen. Naast de nieuwere nummers als “Dragon Spell” en “Entirity”, speelde de band natuurlijk ook nummers van debuutalbum Deceiver.

Sleeping With Sirens opent hun set met “These Things I’ve Done”, een nummer van het nieuwe album Feel, die de zaal goed wakker maakt. Na een aantal nummers vroeg frontman Kellin Quinn alle bandleden, op gitarist Jesse na, het podium te verlaten. De twee speelden vervolgens de rustigere nummers “Don’t Fall Asleep At The Helm” en “Roger Rabbit”.

IMG_10032

De band was erg enthousiast en dat was te merken aan hun optreden. Tijdens het nummer “If I’m James Dean, You’re Audrey Hepburn”, legde Quinn de show plotseling stil. Vooraan was er een meisje onwel geworden. “Are there no fucking security guards in this venue? Never mind, I’ll take care of this myself”, riep een verontwaardigde Quinn uit. Hij hielp het meisje het podium op en ze werd naar de backstage ruimte begeleid. Vervolgens hervatte het vijftal hun show, na de abrupte onderbreking tijdens dit laatste nummer.

Het publiek had lang niet genoeg van Sleeping With Sirens, zo riep het overgrote deel dat zij meer wilden. De band kwam al snel terug naar het podium om de hits “Do It Now, Remember It Later” en “If You Can’t Hang” te spelen.

Al met al speelde elke band een goede set. Our Last Night en The Word Alive waren zeer geschikt als supportact en wisten het publiek goed op te warmen voor de echte knaller, namelijk Sleeping With Sirens. Gelukkig keert de band in september terug naar Nederland voor een show in de Effenaar te Eindhoven. Voor deze show mogen wij twee keer twee tickets weggeven, kijk hier voor meer informatie.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding