Meet: Van Coke Kartel

Meet: Van Coke Kartel

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de Zuid-Afrikaanse punkrockers van Van Coke Kartel  in de spotlight.

Deze vierkoppige band is opgericht in 2007 door zanger Francois, bassist Wynand en voormalig drummer Justin, nadat hun andere band Fokofpolisiekar een break nam voor onbepaalde tijd. Na de release van het derde album Skop, Skiet en Donner, zijn gitarist Jedd en drummer Jason vaste bandleden geworden en was de formatie compleet.

De band is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest succesvolle bands van Zuid-Afrika. Van Coke Kartel is al op tour geweest met artiesten als Metallica, 30 Seconds To Mars, Good Charlotte en Billy Talent. In Nederland zijn ze echter redelijk onbekend.

Met al vier studioalbums op hun naam, komen de heren binnenkort naar Nederland voor een korte tour met Bittereinder en Jack Parow. Laatstgenoemde rapper zou je kunnen kennen van zijn solo-carrière (“Cooler As Ekke”, gaat er al een bel rinkelen?), maar ook van zijn samenwerkingen met het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord. De Nederlandse tour stopt onder meer in zalen als de Melkweg, Paard van Troje en Metropool.

Hieronder kun je de Nederlandse tourdata en het nummer “Chaos” checken.

Afrikaans Verower Harte Tour (Van Coke Kartel, Bittereinder en special guest Jack Parow)

13 juni Melkweg, Amsterdam (Festival voor het Afrikaans)
14 juni Metropool, Hengelo (Bittereinder met gast Jack Parow)
15 juni Spot, Middelburg
16 juni Hofplein, Rotterdam (Bittereinder)
20 juni Paard van Troje, Den Haag
21 juni Victorie, Alkmaar
22 juni Poppodium Underground, Lelystad
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding