Meet: The Doots

Meet: The Doots

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de Nederlandse pop-rockers van The Doots in de spotlight.

The Doots bracht in 2011 de debuut EP The Sound Of Love uit en wist hiermee plaatsen in het voorprogramma van onder meer The Deaf en The Medics in de wacht te slepen. Ook speelde het zestal eerder al op het bevrijdingsfestival van Zwolle. Hiermee hebben zij een trouwe fanbase opgebouwd in de eigen regio en na de toevoeging van toetsenist Emiel en gitarist Tomas (voormalig Among This All) was de band compleet en konden zij de zoektocht naar een eigen geluid beginnen.

De heren doken dan ook snel de studio weer in om hun nieuwe sound uit te werken met producer Guido Aalbers, die eerder samenwerkte met artiesten als Miss Montreal en Bertolf.  Uit deze samenwerking is een EP gekomen met vijf catchy nummers over verloren liefdes, twijfels, opnieuw beginnen en het aangrijpen van nieuwe kansen.

Deze EP, Hit The Road, bewijst dat de heren klaar zijn voor een groter publiek. Hieronder kun je de EP in zijn geheel beluisteren. Wat vind jij van The Doots? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding