Interview: This Century zijn echte party-animals

Interview: This Century zijn echte party-animals

Gisteren hebben de heren van This Century hun nieuwe album Biography Of Heartbreak officieel uitgebracht. De band heeft zich, vergeleken met het eerdere materiaal, een volwassenere en popachtigere sound aangemeten. Wij denken dat het viertal uit Arizona erg zal groeien en daarom leek het ons een goed idee om ze te interviewen. Drummer Ryan Gose maakte wat tijd vrij om onze vragen te beantwoorden. Veel leesplezier!

Wat hoopten jullie te bereiken met het nieuwe album Biography Of Heartbreak?
We wilden graag een goed album met veel popsongs die voor ons als band een diepere betekenis hebben. Ik denk wel dat we daarin geslaagd zijn.

Waar gaat het album over?
Het album gaat grotendeels over relaties en de gebroken harten die daarop volgen. Eigenlijk gaat niet het hele album over die gebroken harten, dus laten we het maar op relaties houden!

Hoe zag het schrijfproces eruit?
Het grootste deel van het proces vond thuis plaats in Arizona, waar we ons als band in één kamer opsloten en flinke schrijfsessies hielden.

Wat was de grootste inspiratiebron voor Biography Of Heartbreak?
Sean (gitarist) en Joel (zanger) hadden beiden net hun relatie beëndigd en zij spraken dus echt vanuit hun hart toen we de nummers schreven.

Hoe zijn de reacties op het album tot nu toe?
Het album is pas net uitgekomen en onze fans zijn enkel positief geweest. We konden het niet beter treffen!

Wat is het grootste verschil tussen het nieuwe album en eerder materiaal?
Biography Of Heartbreak is poppy’er en minder aan de rock-kant als je naar ons eerdere materiaal kijkt. Ook vind ik dat het vooral tekstueel veel volwassener is.

Welk This Century nummer is je favoriet en waarom?
Momenteel vind ik “Fool’s Game” het leukst, deze is verschenen op ons nieuwste album. Het is een beetje een mix van moderne muziek en popmuziek uit de jaren ’80. Echt een sound waar ik van houd!

Is er een kans dat jullie binnenkort een show in Nederland komen spelen?
We hebben momenteel niets op de planning, maar sinds onze laatste tour in Europa zouden we ontzettend graag terug komen. Hopelijk snel!

En wat dacht je van de Vans Warped Tour in Europa?
Ik ben er serieus net pas achter gekomen dat Warped dus ook buiten Amerika is.. Haha! Als we een kans hebben om onderdeel te mogen zijn van die tour, zouden we erg blij zijn en deze kans met beide handen aanpakken.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet en hoe is This Century begonnen?
Sean en ik waren oorspronkelijk een andere band gestart….. laaaang geleden. We hebben echter besloten te stoppen met dit project en om iets anders te starten. Sean’s broer Alex is een zeer getalenteerde muzikant, dus hebben we hem natuurlijk bij dit nieuwe project betrokken. Het enige ontbrekende puzzelstukje was toen nog een zanger. Alex (basgitarist) zat op school met Joel en vroeg hem te auditeren voor de band. De rest is geschiedenis!

Hebben jullie nog opmerkelijke dingen op de rider staan?
Op dit moment is het waarschijnlijk één van de meest minimalistische riders die er bestaan. We hebben ‘m onlangs aangepast, we wilden er namelijk ook gezonde drankjes (zoals bijvoorbeeld Odwalla) op hebben staan. Ook hebben we nog wat andere gezonde snacks op de verlanglijst. Dat is eigenlijk al opmerkelijk op zich, dat we tijdens het touren zo gezond blijven! :P

Heeft één van jullie gekke pre-show rituelen?
Niet echt eigenlijk. We doen oefenen en sound checken gewoon een beetje als groep, maar dat is normaal..

Wat zou je liever hebben: spelen in een uitverkochte arena of een intiemere clubshow?
Ik heb nog nooit in een uitverkochte arena gespeeld, maar dat zou me echt een supervette ervaring lijken! Ik geniet erg van de intieme clubshows als het publiek enthousiast meedoet. Dat is een heerlijk gevoel.

Wat is jullie grappigste tourverhaal tot nu toe?
Er zijn er zo veel! Ik weet nog wel een gek verhaal van een aantal jaar geleden. We tourden met The Summer Set door Noord-Amerika. Op een dag besloot de promoter een bivakmuts op te doen en een nep pistool te richten op The Summer Set. Dit grapje was natuurlijk niet erg goed gegaan, maar het was op z’n zachtst wel erg memorabel!

Wat doe je het liefst op een vrije dag tijdens het touren? 
Ligt eraan hoe moe ik ben. Ik vind het het leukst om het gebied in te gaan en alles te ontdekken. Maar als ik te moe ben, lig ik waarschijnlijk in mijn bed in het hotel en kijk ik de hele dag van die onzin op TV.

Waar zou je graag een keer optreden?
De Royal Albert Hall. Sinds ik de live DVD van The Killes heb gezien, is dat echt een droom van me.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
Ik wil blijven touren. Door Amerika, maar ook veel in het buitenland. Ook wil ik absoluut nieuwe muziek blijven uitbrengen. Ik ben erg blij met hoe mijn leven er nu uitziet, maar zoals met alles is het werk in uitvoering. Ik wil blijven groeien en ik sta open voor alle nieuwe uitdagingen die het leven mij toewerpt.

Welk bandlid zou het meeste kans hebben om president te worden?
Ik zou zeggen dat Sean het meeste kansmaakt op een politieke carrière, haha. Ik bedenk wel even een slogan voor hem… “Sean Silverman, changing today for a better tomorrow”.

Met welke band zou je graag ooit een keer willen optreden?
Voor mij is het een droom om ooit met The Killers op te treden. Ik ben al jaren fan en ze zijn live echt supergoed.

Ben jij een echte party-animal of houd je er meer van om in je pyjama op de bank te hangen?
Ik denk dat ik de grootste party-animal van de band ben. Ik ben een beetje een nachtmens, dus chillen zit er voor mij na zonsondergang niet in!

Is er nog iets dat kwijt wilt aan de Nederlandse fans?
Blijf ons alsjeblieft steunen. We doen er alles aan om jullie kant op te komen en shows voor jullie te spelen! Jullie zijn super :D

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding