Chunk! No, Captain Chunk! – Pardon My French

Chunk! No, Captain Chunk! – Pardon My French

Op 30 april bracht de Franse band Chunk! No, Captain Chunk! hun tweede album Pardon My French uit. Dit is de eerste release van de band bij platenmaatschappij Fearless Records en ook de eerste plaat waarvoor zij uitgebreid door Amerika zijn wezen touren. De Parijzenaren doen het namelijk als één van de enige Europese bands erg goed aan de overkant van de zee.

Het album opent met de track “Restart”. Het nummer gaat waarschijnlijk over het feit dat de band veel kritiek over zich heen heeft gehad. Dit ging onder meer over het feit dat zanger Bert Poncet op de vorige plaat met een flink Frans accent zong. Deze kritiek heeft de band echter nooit tegen gehouden, sterker nog, ze hebben het helemaal gemaakt in de Verenigde Staten. CNCC 1 – 0 Haters. De band laat met het eerste nummer ook gelijk horen dat de Engelse uitspraak er een stuk op vooruit is gegaan en dat ze veel volwassener zijn gaan klinken.

Als we het toch over haters hebben, kunnen we ook meteen het vierde nummer “Haters Gonna Hate” aanhalen. Dit is een heerlijk nummer en heeft ook nog eens een goede tekst. Zit je niet op de fransmannen te wachten? “Here is my advice: Get the fuck out.” Ook aan dit nummer merk je dat het album een grote ‘fuck you’ is naar de mensen die kritiek hebben geleverd en hebben gezegd dat zij het nooit zouden gaan maken.

Titeltrack “Pardon My French” versterkt dit. De band combineert heerlijke riffs met goede screams en clean vocals. Hoewel de andere nummers nog als vrolijk opgevat kunnen worden, zijn de screams in dit nummer agressiever en kan er bij een concert dan ook lekker op gemosht worden.

Heeft Chunk! No, Captain Chunk! nu hun zegje gedaan met dit album? Nee. “The Best Is Yet To Come”, zo verklapt de laatste track. Het nummer gaat over mindere tijden, maar zoals de titel zegt, komt er na regen zonneschijn.

Beoordeling: 9
Wanneer je bekend bent met het debuutalbum Something For Nothing zal je het ongetwijfeld met ons eens zijn dat de band is gegroeid, nog aan het groeien is en hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar betere muziek gaat maken. En het is al goed, anders hadden wij het natuurlijk geen 9 gegeven. Chunk! No, Captain Chunk!, laat Amerika even links liggen en kom alsjeblieft een keer naar Nederland!

Label: Fearless Records
Releasedatum: 30 april 2013
Verkrijgbaar via: iTunes en Free Record Shop

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding