Interview: The Summer Set wil graag touren door Europa

Interview: The Summer Set wil graag touren door Europa

Afgelopen maand bracht The Summer Set hun nieuwe album Legendary uit. De band zette hier een compleet andere sound neer en laat zien dat ze energieker dan ooit zijn. DutchScene sprak met gitaristen John Gomez en Josh Montgomery  over het album, touren en meer.

– Onderstaande vragen zijn beantwoord door John Gomez –

Waar gaat het album Legendary over?
We zijn aan het album begonnen in de zomer van 2012, een vrij cruciaal moment in onze persoonlijke levens en die van de band. Legendary gaat over het feit dat wij de best mogelijke versie van onszelf willen zijn en er alles aan willen doen om onszelf legendarisch te beschouwen. Hopelijk kunnen we onze fans net zo inspireren als dat zij ons hebben geïnspireerd voor dit album.

Hoe is het schrijfproces verlopen? Waar en wanneer zijn de liedjes geschreven?
Het schrijfproces begon toen we met elkaar gingen samenwonen in één huis. In dat huis hebben we een studio gebouwd met overal microfoons en we begonnen gewoon. We hadden nog geen idee wat voor sound of stem het album moest krijgen; het doel was omdat gaandeweg uit te vogelen. We hebben uiteindelijk twee maanden geschreven en namen de sfeer van dat huis mee naar Los Angeles, waar Brian [frontman] en ik de rest van het album hebben afgemaakt met verschillende producers en vrienden.

Wie of wat heeft jullie het meest geïnspireerd voor Legendary?
We zijn allemaal begin twintig en het leven als twintiger is een interessant iets. Je bent volwassen, maar droomt nog steeds als een kind. Je bent onafhankelijk en blij, maar toch bezorgd over je toekomst. Dit album vormde zich niet uit één enkele inspiratiebron, maar het is een samenkomst van veel kleine dingen.. Oh, en misschien een beetje door How I Met Your Mother.

Hoe zijn de reacties op het album tot nu toe? 
Ik werd zowat omver geblazen door de positieve reacties, kan niet beter!

Is het nummer “Boomerang” voor iemand in het speciaal geschreven?
Nee, het is niet voor een bepaald persoon geschreven. “Boomerang” is een nummer over dat je wenst net zo cool te zijn als Jay-Z of James Dean. Ook gaat het over het feit dat hetgeen dat jij hebt met degene van wie je houdt, net zo tijdloos is als alle genoemde iconen. Het is een kleurrijke manier om iemand te vertellen dat je er altijd voor diegene bent en dat je er altijd zal blijven.

Vergeleken met Love Like This lijken de gitaren meer naar de achtergrond geplaatst te zijn. Elk album wordt de band steeds poppy’er. Hoe komt dit?
We zijn een energieke groep mensen en we willen dat onze muziek dat vertegenwoordigt. In onze ogen ging ons tweede album een kant op die The Summer Set niet goed representeerde. We zijn een energieke popgroep. We houden ervan om rond te springen op het podium en een leuke tijd te hebben. We moesten gewoon weer meer energie in onze muziek brengen. Niet alleen voor de fans, maar ook voor onszelf.

– Josh Montgomery heeft de volgende vragen beantwoord –

Momenteel staan er nog geen Nederlandse shows op de planning. Kunnen we binnenkort wat Europese tourdata verwachten?
Er is nog niets gepland, maar we willen zo verschrikkelijk graag door Europa touren!!

Enne, hoe zit het met de Vans Warped Tour in Europa?
Geloof me, daar heb ik al naar gevraagd! We moeten even afwachten of dat allemaal kan.

Wat is het meest opmerkelijke ding dat jullie op de rider hebben staan?
Bij elke show vragen we om een puppy om mee te spelen. Dat houdt de stemming van de band op ongekende hoogte.

Heeft één van jullie nog gekke pre-show rituelen? 
John en ik doen veel push-up’s, stretching en cardio routines om op te warmen. Jess [drummer] warmt zichzelf op op haar drumpad. Brian zingt ál-tijd hetzelfde tijdens zijn opwarming (het volgt me in mijn dromen). Stephen [bassist] danst op Gangsta Rap.

Wat is jullie grappigste of interessantste tourverhaal?
In Amerika kleden vrouwen zich erg provocerend op Halloween. Dus toen we een keer een show hadden in Chicago, tijdens Halloween, hebben we ons allemaal aangekleed als sletterige meisjes. Moge het duidelijk zijn dat het daar heel snel heel raar werd.

Jullie krijgen vast veel cadeautjes van fans, wat vinden jullie het leukste om te krijgen?
Absoluut. Hoe cliché het ook klinkt, het is altijd erg leuk om een diepe, oprechte brief te krijgen. Zo’n brief doet nog meer voor mij dan voor degene die hem geschreven heeft.

Speel je liever in een uitverkochte arena of in een kleinere zaal?
Nou, een uitverkochte arena is natuurlijk niet mis! :) Kleinere zalen zijn daarentegen zo intiem en speciaal. Je vraagt me nu om te kiezen tussen twee geweldige dingen! Zou jij liever een kasteel hebben of een grote villa? Haha!

Wat doe je het liefst als je een dagje vrij hebt?
Lezen!!! Ik houd van een goed boek! Ik houd er ook van om te gaan hardlopen.

Is er een plaats waar je nog nooit hebt opgetreden, maar het wel graag zou willen?
Europa! De enige Europese show die we tot nu toe gespeeld hebben was in Amsterdam en we krijgen er maar geen genoeg van. Haal ons terug!!! We houden van jullie!

Maak deze zin af: “Roses are red, violets are blue, The Summer Set….”
Er is geen enkele manier om deze zin af te maken zonder als een hysterisch wijf te klinken, dus ik sla deze maar even over… Haha!

Wat zijn jullie doelen voor de toekomst? Ben je blij met je leven zoals die nu is?
Ik ben zo ongelofelijk blij en gezegend. Mijn doel is om te blijven touren en reizen. Het lijkt me ook super om ooit een gepubliceerde auteur te zijn.

Tot slot: is er nog iets dat je tegen de Nederlandse fans wilt zeggen?
Ik kan niet wachen om terug te komen. Ik wil jullie bedanken voor het geduld. Ik hoop dat het leven goed voor je is en ik kan niet in woorden beschrijven hoe erg ik jullie dankbaar ben.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding