Future Idiots in OJC De Roos

Future Idiots in OJC De Roos

Op vrijdag 10 mei speelde de Zweedse band Future Idiots hun een-na-laatste Europese show in OJC De Roos te Deurne. In twee weken tijd hebben zij in onder andere Frankrijk, Duitsland en Nederland opgetreden. In deze niet al te grote zaal, een typisch jongerencentrum en is het een garantie voor een grandioos feestje.

Rond 22:00 uur is het de beurt aan het uit Land van Maas en Waal afkomstige Famous For Nothing. Deze band bestaande uit een stelletje rebellerende jongeren brengt een mix van hardcore-punk en emotionele hardcore van een hoog niveau.

Dit groepje rebellerende jongeren is er wél een met een boodschap. Zo is het nummer “Six Years For Nothing” geschreven voor een Afghaans meisje, dat net haar VWO afgerond had en daarna te horen kreeg dat ze terug moest naar haar eigen land. Tijdens dit nummer besefte de band toch dat het niet makkelijk was het publiek dichter naar podium te brengen. Zanger Ernst Kersten besloot maar het publiek in te springen en hij zong de teksten recht in het gezicht van mensen die op afstand bleven toekijken. Ook speelden ze tijdens deze set het mooi verwoorde “The Lake”, dat een echt meezing nummer blijkt te zijn. Het laatste nummer van de band heet “Weak Moments, Strange Days” en is geschreven voor een vriendin van de band die lijdt aan een ernstige ziekte. Tijdens dit nummer klom de frontman de bar op en brulde de laatste klanken de zaal in. Deze band was een prima support act en we moeten ze absoluut in de gaten houden.

Na een korte pauze van is het de beurt aan het uit Noord-Holland afkomstige Bounds Of Modesty. In de eigen regio is deze band geen onbekende en de poppunkers hebben hun prijzenkastje al aardig kunnen vullen met onder andere twee keer een finaleplek Popprijs, eerste plaats Kunstbende in 2011 en in 2012 een nominatie voor Best Band of Holland.

Gekleed in een net overhemd en een stropdas betreden deze heren het podium. Bounds Of Modesty trapt af met de opener van de onlangs verschenen EP The Great Overture. Een vrolijk klinkend nummer dat een perfecte opener blijkt te zijn. Het tweede nummer, genaamd “Symphony”, is duidelijk wat meer poppunk en krijgt de eerste paar mensen al in beweging. Bij deze band is het duidelijk dat de heren vooral onderling veel lol hebben. Tijdens de show brengt frontman Callum Stamp met veel handbewegingen zijn lieve klanken ten gehore. Regelmatig loopt hij richting een van zijn bandleden om duidelijk te maken dat hij heel erg geniet van het staan op een podium. Zo zijn de toch wel schattig klinkende nummers “We Are” en “Flying Colors” te horen tijdens deze set en komt er zelf een stukje Spice Girls voorbij. Tijdens de bridge van het nummer “Hopeless Romantic” gooit zanger Callum namelijk het nummer “Wannabe” van Spice Girls uit zijn mond.

Wat ik knap vind van deze band is dat ze poppunk moeiteloos combineren met punkrock en poprock. Iets dat deze set erg interessant maakt. Wat wel jammer is, is dat “Feelings Never Fade” zonder bassist Mike Andersson van Future Idiots gedaan wordt. Mike Andersson heeft dit nummer namelijk samen met de heren van Bounds Of Modesty opgenomen. Buiten dit speelde de band een goede set en zullen we in de toekomst vast meer van hen horen.

Afsluiter van deze avond is uiteraard de uit Zweden afkomstige ‘youtube-band’ Future Idiots. Deze band werd online al een tijd geleden  opgemerkt als talentvolle coverband. Een band die alle popnummers in een poppunk, punkrock of skate-punk jasje kon steken. Inmiddels heeft de band al twee albums uitgebracht met eigen nummers en laten ze zien dat ze andermans materiaal niet nodig hebben.

De band start met het geniale nummer “Hangout With Grannies” over een jongen die blijkbaar zijn vrienden gedumpt heeft, om te chillen met bejaarde vrouwtjes. Vanaf de eerste noot laat de redelijk gevulde zaal zien wat ze in hun mars hebben. Kleine moshpits worden gevormd en de eerste stagedivers springen het publiek in. Ondanks dat de heren bijna aan het einde zijn van een drukke tour is dit niet e merken aan het performance van de band. De stem van frontman Marius Paxcow gaat er echter wel onder gebukt. Paxcow mist zo nu en dan een noot, maar dat kan een keer gebeuren na twee weken full-time spelen.

Natuurlijk laat Future Idiots ook wat van hun covers horen. Zo komen “Hey, Soul Sister” van Train en  “After Midnight”  en “Even If She Falls” van Blink-182 voorbij. Tijdens de rest van de set laten de heren hun toffe poppunkrock horen en komen er zelfs wat gevoeligere nummers voorbij zoals ‘Tomorrow”. Deze band heeft duidelijk lol in het spelen voor publiek en het spelen met elkaar, wat resulteert in een toffe, energieke en unieke show.

Zonder twijfel was dit een geweldige show met drie getalenteerde bands, veel lol en veel energie. Deze bands zijn zeker de moeite waard om nog een keer te checken!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding