Escape The Fate – Ungrateful

Escape The Fate – Ungrateful

Op 14 mei verschijnt het vierde studioalbum van de Amerikaanse post-hardcore band Escape The Fate. Het nieuwe album heet Ungrateful en wordt in tegenstelling tot het vorige album uitgebracht door Eleven Seven/EMI. Dit omdat hun vorige label van mening is dat rock dood is. Bewijst Escape The Fate met Ungrateful het tegendeel?

Het album wordt knallend geopend met titeltrack “Ungrateful”, een nummer die gaat over de vicieuze cirkel van pesten en geweld. Zoals frontman Craig Mabbitt in een interview met ons uitlegde, komt zijn jeugd terug in dit nummer en de videoclip; hij werd vroeger gepest en reageerde dit dan af op zijn broertje. Hoewel dit nummer zwaarbeladen is, is het wel een prettig nummer om naar te luisteren.

“Until We Die” is het tweede nummer en gaat over het feit dat de band door wil gaan totdat zij sterven. Dat is dan ook wel te merken. Het is een behoorlijke prestatie om na alle moeilijkheden die zij kregen, nadat Interscope ze in de steek had gelaten en zij twee jaar lang niet actief zijn geweest, zo sterk terug te komen.

Gitaarsolo’s? Check. Lekkere screams? Check. De heren uit Las Vegas zijn goed in wat ze doen en dat is op dit album wederom te horen.

Net als bij voorgaande albums heeft Escape The Fate ook een relatief rustig nummer opgenomen. Dit is “Chemical Love”, zoals de titel al verklapt een nummer over de liefde.

Het achtste nummer “Risk It All” zit, net als de meeste nummers, vol met energie. Één nummer kan echter niet overtroffen worden naar mijn mening, en dat is “One For The Money”. Dit nummer is super catchy en ik verwacht ook dat dit nummer uiteindelijk ook als single uitgebracht gaat worden. Een nummer waar je lekker bij mee kan zingen!

Beoordeling: 9

Escape The Fate heeft met Ungrateful laten zien dat rock niet dood is. De band is naar mijn mening alleen maar beter geworden en zit dan ook goed op zijn plek bij Eleven Seven/EMI. Escape The Fate is echter wel een band waar je van moet houden, het is namelijk zo dat alles gelikt klinkt, catchy moet zijn en groots klinkt. Maar wat verwacht je van een band uit Las Vegas? Ik houd ervan!

Label: Eleven Seven Music
Releasedatum: 14 mei 2013
Verkrijgbaar via: iTunes en Free Record Store

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding