Meet: 3rd Floor Magic

Meet: 3rd Floor Magic

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij 3rd Floor Magic, een zeskoppige, Nederlandse fusion-hopband, in de spotlight.

Fusion hop, wat is dat eigenlijk? 3rd Floor Magic maakt muziek die niet met één woord te labelen is, dus hebben zij hun eigen genre gecreëerd. Het zestal combineert goede funk met hiphop, blues, reggae en ska. De naam van de band is gebaseerd op de thuisstudio waar zij hun materiaal opnemen. Deze studio bevindt zich, inderdaad, op drie hoog en wanneer de band hier samenkomt, gebeurt er naar eigen zeggen iets bijzonders.

Vorig jaar in april bracht de band het self-titled debuutalbum uit en veroverden zij een plekje in het voorprogramma van niemand minder dan Gym Class Heroes in de Melkweg. De band heeft al veel opgetreden in café’s, poppodia en festivals en heeft daarmee een live reputatie opgebouwd waarbij hun enthousiasme en energieke performance de hoofdrol spelen.

Dit jaar zal het tweede album, 3rd Floor Factory, worden uitgebracht tijdens een nog nader te bepalen releaseshow. Wel treedt de band op 7 juni op in P60 te Amstelveen. Dit wordt niet zomaar een optreden, 3rd Floor Magic treedt die avond namelijk op in XL-formatie. Dit houdt in dat zij ondersteund zullen worden door een strijkerskwartet, blazerssectie, percussionist, achtergrondzangers en zelfs een heel koor. Tickets voor deze show kosten €5,- in de voorverkoop en voor meer informatie klik je hier.

Check hieronder het nummer “We Are One” met videoclip. Wat vind jij van 3rd Floor Magic? Laat het ons in een reactie weten.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding