Meet: The Black Belles

Meet: The Black Belles

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij The Black Belles, een driekoppige ‘garage goth’ rockband in de spotlight. 

The Black Belles is een garage goth band die bestaat uit drie vrouwen die, zoals de bandnaam al verklapt, gekenmerkt kunnen worden aan hun zwarte haar en kledij. De band is in 2009 opgericht en het ging de vrouwen al snel voor de wind, zo werden zij opgemerkt door niemand minder dan Jack White en tekenden zij een platencontract bij zijn platenmaatschappij, Third Man Records.

In 2011 kwam de band met hun self-titled debuutalbum. Twee nummers van dit album werden uitgebracht als single, namelijk de nummers “Honky Tonk Horror” en “Wishing Well”. Hoewel de band begon met vier leden, kon toetseniste Erin Belle haar modellencarrière niet langer met de band combineren en was zij gedwongen de band te verlaten. Wel hielp zij de rest van de bandleden in de studio tijdens de opnames van het debuutalbum.

Vorig jaar tourde de band door Amerika en speelde zelfs een paar shows in Europa. Helaas is het nu vrij stil rondom The Black Belles, maar wij hopen dat zij in de toekomst met nieuw materiaal en misschien zelfs een Europese tour komen. Hieronder kun je de single “Wishing Well” beluisteren. Enjoy!

Wat vind jij van deze band? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding