We Are The In Crowd en Never Shout Never in Dynamo

We Are The In Crowd en Never Shout Never in Dynamo

Vrijdag 19 april traden de Amerikaanse bands We Are The In Crowd en Never Shout Never samen op in Dynamo in Eindhoven. Het voorprogramma van deze show van de co-headline tour was Who Vs Who. Een dag eerder stonden beide bands samen in de Melkweg in Amsterdam.

De avond begon met Who Vs Who, een Nederlands poprock bandje dat ik nog kende van toen ze in het voorprogramma van Only Seven Left in Hilversum stonden. Ze spraken mij toen ook al aan door hun catchy muziek en enthousiaste uitstraling. Ook dit keer had de band er duidelijk zin in, ze kwamen vanaf de eerste noot erg enthousiast over. Hun eerste single, “Trying”, zorgde voor de meeste reactie vanuit het publiek.

Who vs. Who in Dynamo

Who vs. Who in Dynamo

Na een korte pauze begon de eerste headliner: We Are The In Crowd, een poppunk band uit Poughkeepsie, New York. Net als het voorprogramma hadden de New Yorkers er zin in en vonden ze het leuk om weer eens in Nederland te zijn. Zangeres Tay Jardine huppelt vrolijk over het podium, en ook de andere bandleden staan niet stil. We Are The In Crowd opent met “The Worst Thing About Me”, een nummer dat geen single is maar wel meteen goed aansloeg onder de fans. We Are The In Crowd stond vorig jaar april nog in de Melkweg. Alle singles kwamen voorbij, en vooral nummers als “Kiss Me Again” (waarvan ook een versie met Alex Gaskarth van All Time Low is opgenomen) en “Rumor Mill” sloegen aan. We Are The In Crowd heeft op dit moment pas één EP en één album uitgebracht, dus kunnen zij nu nog een groot deel van hun liedjes live spelen. Veel van hun liedjes zijn als single uitgebracht, maar ook liedjes die geen single zijn als “You’ve Got It Made” en “See You Around” kwamen voorbij. Het publiek was vooral vooraan in de zaal erg enthousiast, en iedereen sprong en zong vrolijk mee. Tijdens de show gaf iemand een pak stroopwafels aan bassist Mike Ferri, die deze dankbaar in ontvangst nam.

Never Shout Never in Dynamo

Never Shout Never in Dynamo

Na nog een korte pauze waarin alles opgezet werd begon Never Shout Never. Deze band kende ik hiervoor eigenlijk niet echt. Goed, ik kende ze van naam, maar de muziek heb ik eigenlijk nooit geluisterd. Never Shout Never komt uit Missouri en maakt indie pop. Ondanks dat er na We Are The In Crowd al redelijk wat mensen vertrokken waren, stond er toch nog genoeg publiek voor Never Shout Never. Christofer Drew, de zanger van de band, straalde energie uit op het podium. Hij had er duidelijk zin in. De band begon met het nummer “Good Times”. Opvallend aan Never Shout Never is dat Christofer Drew niet alleen gitaar speelt, maar ook ukelele en mondharmonica. Drew was ook niet te beroerd om wat fans die vooraan stonden een high five te geven, interactie was er genoeg. De band eindige de show met de single “Time Traveler”.

Het publiek ging bij Never Shout Never niet zo los als bij We Are The In Crowd, maar dat past ook niet echt bij hun muziek. Wel was te zien dat de fans het ook goed naar hun zin hadden, en na ieder liedje werd er enthousiast geapplaudisseerd.

Bij dit soort co-headline tours heb je altijd wel dat een deel van de bezoekers alleen voor de ene band komt, en een ander deel alleen voor de andere band. Je zag na We Are The In Crowd dan ook wel veel mensen al weggaan. Ondanks dat was de reactie vanuit het publiek bij beide headline acts enthousiast.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding