fun. en Miniature Tigers in Vredenburg Leidsche Rijn

fun. en Miniature Tigers in Vredenburg Leidsche Rijn

Op woensdag 10 april trad fun. op in Vredenburg Leidsche Rijn, met Miniature Tigers in het voorprogramma. De show zou eigenlijk plaatsvinden in de Utrechtse zaal Tivoli, maar omdat de show zo snel uitverkocht, werd het verplaatst naar het grotere Vredenburg Leidsche Rijn. Dit was de tweede keer dat fun. in Nederland optrad en ook de tweede keer dat zij hun Europese tour in ons kikkerlandje openden.

Opvallend aan deze zaal was dat de helft bestond uit zitplaatsen. Dit weerhield het overgrote deel van het publiek niet om voor het podium te gaan staan en dansen. Rond kwart over acht begon Miniature Tigers aan hun set. Wat als eerste opviel, was de verscheidenheid aan types die in deze band spelen. De bassist kwam nogal nerdy over en hield de aandacht vast met zijn snelle, ietwat stijve moves. De sound van Miniature Tigers zou je kunnen vergelijken met die van Walk The Moon. De band speelt vrolijke deuntjes waarin de synthesizers onmisbaar zijn. En hoewel de zanger een redelijk grote kerel was, kwamen er een aantal verrassend hoge noten uit zijn mond. Midden in een nummer, waarin de toetsenist én de zanger zangpartijen hadden, benaderden de twee elkaar en gaven elkaar – tot ieders verbazing – een kus op de mond. Dat was een erg grappig gezicht. De band speelde onder meer de nummers “Sex On The Regular” en “Boomerang”. Ze zetten een vrolijke show neer en wisten het reeds enthousiaste publiek nog enthousiaster te maken.

IMG_7899

Miniature Tigers hebben redelijk vaak opgetreden met fun. in hun thuisland en zijn mee op de Europese tour omdat fun. de band niet nog een keer als voorprogramma kon meenemen door Amerika. fun.-frontman Nate Ruess vertelde later ook dat Miniature Tigers er zeer waarschijnlijk weer bij zal zijn als fun. de volgende keer naar Europa gaat.

Na de set van Miniature Tigers werd het grote podium omgebouwd voor de hoofdact. Het publiek liet na een tijdje weten dat het nu wel tijd werd voor fun. en toen zij bleven juichen, startte het intro. Toen de band opkwam, begon het hele publiek te gillen.

IMG_8122

fun. opende de show met het nummer “Out On The Town”, een bonustrack van het album Some Nights. De band wist de uitverkochte zaal goed enthousiast te maken en wanneer frontman Nate Ruess het nummer “All The Pretty Girls”, een nummer van het vorige album, aankondigde werd er dan ook luidkeels gegild.

IMG_8195

Waar bij de vorige show in de Melkweg veelal dertigers stonden, waren er tijdens deze show ook veel tieners te vinden. fun. speelde veel nummers van Some Nights en het was ook te merken dat het publiek dit album het beste kende.

Zodra de band hun laatste single “Carry On” begon te spelen zong iedereen wederom luidkeels mee, een goede keuze is dan ook om direct hierna de single “We Are Young” te spelen. Tenslotte sloot de band de set af met het nummer “Take Your Time”. Dat het publiek meer wilde horen was direct duidelijk wanneer de lichten uitgingen en er door velen “We Want More!” geschreeuwd werd.

IMG_8216

De band speelde hun monsterhit “Some Nights” nog en speelde hierna het nummer “Stars”. Het was, net als het optreden in de Melkweg vorig jaar, een ontzettend goede show en een geslaagde opening van een Europese tour van fun.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding