The Summer Set – Legendary

The Summer Set – Legendary

The Summer Set brengt op 16 april het nieuwe album Legendary uit via Fearless Records. Met een mix van pop rock en catchy hit-gevoelige refreinen heeft de band het veroveren van de wereld als missie. The Summer Set bracht eerder al drie full lengths uit, maar Legendary is naar eigen zeggen de sterkste release tot nu toe. Op het album staan 12 nummers waaronder de singles “Boomerang” en “Maybe Tonight”.

Tijdens opener “Maybe Tonight” is al gelijk te horen dat het woordje pop in het genre pop rock tegenwoordig wel vetgedrukt mag worden in de biografie van de band. De gitaren zijn meer verplaatst naar de achtergrond, in ruil daarvoor zijn er veel synths toegevoegd. Dit betekent echter niet dat de muziek niet goed is. Na het luisteren van het album zal je namelijk jezelf regelmatig betrappen op het neuriën van de hit-gevoelige melodieën.

Singles als “Boomerang” en “Fuck U Over” knallen echt boven de andere nummers uit, maar elk nummer kan de radio wel halen. Het is vrolijke muziek met leuke teksten en laten je verlangen naar een mooie zomer. De release is dus ook goed getimed, zo voor de zomer!

Nog steeds typerend voor The Summer Set is de aparte stem van frontman Brian Logan Dales. Zijn stemgeluid is uniek en een soortgelijke stem zal je dan ook niet snel tegenkomen.

Beoordeling: 7,5

Al met al is het een leuk album om naar te luisteren en er is geen één nummer dat je weg zou zappen. Legendarisch is het album echter niet. De band laat met dit album wel merken dat zij klaar zijn voor een groter publiek.

Label: Fearless Records
Releasedatum: 12 april 2013
Verkrijgbaar via: iTunes, Free Record Store en Velvet Music

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding