Red Lemon – You Don’t Need Pants For A Victory Dance

Red Lemon – You Don’t Need Pants For A Victory Dance

Vrijdag komt het nieuwe album van de Tilburgse band Red Lemon, genaamd You Don’t Need Pants For A Victory Dance, uit. Op het album staan 10 nummers. DutchScene heeft het album alvast gekregen om er een recensie over te schrijven, en deze kun je hieronder lezen.

Het  album begint met het nummer “Lovely Lies”. Het nummer begint met een redelijk lange intro maar dit stoort niet doordat hij wel catchy is. In het intro hoor je meteen alle instrumenten terug. Bij het refrein kon ik moeilijk stil blijven zitten. Er zit veel instrumentele variatie in dit nummer. Het begint met een strakke intro. Zodra de zang worden de instrumenten even zachter, maar even voor het refrein worden de instrumenten weer een stuk harder, en hier wordt het hele nummer door veel mee gevarieerd. Voor dit nummer is een paar weken geleden een videoclip opgenomen. Deze videoclip is nog niet uitgekomen, maar zodra dit wel zo is lees je dit op DutchScene.

Het tweede nummer van het album heet “Addicted”. Dit nummer begint meteen met een lekkere intro, waar vooral de gitaar uitspringt. Het intro begint met alleen gitaarpartijen, die erg catchy zijn. Even later komen de andere instrumenten er ook bij. Deze gitaarpartijen komen het hele nummer terug, afgewisseld met zachtere gitaarpartijen. De zang lijkt van andere kwaliteit dan die van Lovely Lies maar dit past wel goed bij het nummer.

“Captain Awesome” is het vierde nummer van het album. Dit nummer sprak me alleen door de titel al aan. Dit nummer begint met een strak drumintro, dat later gecombineerd wordt met meerdere instrumenten. Het refrein springt er in dit nummer niet zo duidelijk uit als dat je in veel muziek hoort, maar dat is geen slecht iets. De tekst van dit nummer vind ik origineel, wat ik met een titel als “Captain Awesome” ook al wel verwachtte. Dit is een lekker, vrolijk nummer.

Opvallend is nummer vijf, “Duckface”. Dit nummer duurt maar 38 seconden en is ook erg anders dan de andere nummers. Dit nummer is een stuk ‘harder’. Het begint met stevige gitaren, waar al snel drumpartijen bij komen. De zang in het nummer gaat richting het screamen. Later wordt de zang weer wat meer ‘zang’, waarna het nummer bijna afgelopen is. Aan het einde van het nummer hoor je ook nog een soort geschreeuw. Al met al is het een origineel nummer.

Het laatste nummer van het album heet “Loser”. Dit nummer begint meteen met zang, gevolgd door een erg krachtig instrumentaal stuk, waar een goede variatie tussen melodieën wordt gemaakt. De sterke instrumentenpartijen komen het hele nummer terug. Bij de bridge wordt het allemaal wat rustiger, om daarna weer met een krachtig instrumentaal stuk verder te gaan. Daarna komt de zang weer terug en wordt er vervolgens met een uitbundig instrumentaal stuk beëindigd.

Beoordeling: 9
De beste manier om You Don’t Need Pants For A Victory Dance te beschrijven, is als catchy. Ik had bij meerdere liedjes moeite om stil te blijven zitten! Met dit album creëert Red Lemon hun eigen stijl, waar ik wel sterke invloeden van Green Day en Blink-182 in herken. Deze eigen stijl zie je ook terug in de titels. De meeste titels zijn erg creatief bedacht, en niet zo standaard als dat je bij andere artiesten vaak ziet. Ook de songteksten zijn origineel. Red Lemon laat met dit album duidelijk zien dat ze heel wat potentie hebben.

Je kunt de CD nu pre-orderen. Je krijgt dan 20% korting. Dit kan via deze site.

Releasedatum: 22 maart 2013

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding