Meet: Given The Day

Meet: Given The Day

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Given The Day, een Amerikaanse hardcore band, in de spotlight.

Given The Day werd eind 2010 opgericht in San Diego door gitarist Michael Burrows en zanger Garret Chambers. Geïnspireerd door bands als August Burns Red en Underøath maakt de band muziek met een unieke stijl, die onder meerdere aspecten van het heavy metal genre te plaatsen valt.

Het eerste album, In Search Of Eden, verscheen in mei 2011 en was een samenwerking van beide oprichters en beide kanten van hun favoriete genres komen op dit album aan bod. Michael en Garret maakten dit album met de intentie een aantal andere muzikanten met dezelfde muzieksmaak te vinden en daarmee hun band compleet te maken. Binnen een maand na de release van In Search Of Eden waren er een heleboel aanmeldingen binnen gekomen. Allerlei muzikanten deden auditie via YouTube, Skype, e-mail en er kwam zelfs een selectie potentiële bandleden overgevlogen naar Californië om een eindauditie te doen.

In juni leidde dit tot de ontmoeting met eerste en huidige drummer Joshua Soto. Het drietal dook meteen de studio in en namen hier de single “Eh… No” op. Naarmate de band en hun muziek beter werden, werd het moeilijker om meer bandleden te vinden die voldeden aan de verwachtingen. Pas een jaar later vond Given The Day een bassist, hij was precies wat er in de band miste en zorgde ervoor dat de band eindelijk compleet was.

Hieronder kun je de laatste single van de band, “Eh… No”, beluisteren. Enjoy! Wat vind jij van deze band? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding