Meet: Storm The Beaches

Meet: Storm The Beaches

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Storm The Beaches, een Amerikaanse pop-rockband band, in de spotlight.

Het viertal uit Baltimore is in januari 2009 begonnen met Storm The Beaches. Het jaar hierop brachten zij hun debuut EP Gifts From Sea uit. Deze EP werd, evenals opvolger The Color Earth, erg goed ontvangen en maakte dat de band een aardige fanbase kreeg. De band kreeg een goede response in hun thuisstaat Maryland, maar vond het nog lastig om ook hierbuiten succes te krijgen. “We want the world”, is daarom het motto. Dit is naar eigen zeggen slechts het begin.

Nadat de band een aantal keer van formatie is veranderd en een heel team om zich heen heeft gekregen, vonden zij het het juiste moment om een full-length album uit te gaan brengen. Voor het opnemen van demo’s vertrok Storm The Beaches drie maanden naar een boerderij, ze wilden de tijd nemen om goed uit te pakken met het nieuwe materiaal. De uiteindelijke nummers werden opgenomen bij producer Trevor Simpson, die ook de productie van de eerder uitgebrachte EP’s voor zijn rekening nam. Het resulteerde in een debuutalbum met 15 nummers, die de naam Hemisphere draagt. Het proces bracht de band dichter bij elkaar. Op het album staan verschillende soorten nummers, die over het algemeen krachtiger zijn dan het oude materiaal.

Met dit album hoopt de band de hele wereld over te kunnen touren en hun label, Apparition Records, helpt het viertal hierbij. Hieronder kun je debuutalbum Hemisphere beluisteren. Wat vind jij van deze band? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding