Walk The Moon en The Rubens in Tivoli

Walk The Moon en The Rubens in Tivoli

De Amerikaanse indierocksensatie Walk The Moon stond op zondag 3 maart voor de derde keer in Nederland. Ditmaal trad de band op in Tivoli de Helling met The Rubens in het voorprogramma. Op 10 juli 2012 stond Walk The Moon voor het eerst in Nederland. De band trad toen op in Paradiso en was nog te klein om überhaupt een voorprogramma te hebben. In een korte tijd is dit veranderd: Walk The Moon tourde met fun. door Europa en mocht in de Verenigde Staten het publiek opwarmen voor Neon Trees. Dit keer zijn zij de headliner, mét voorprogramma.

De Australische band The Rubens tourt op dit moment als voorprogramma van Walk The Moon mee door Europa en maakt heerlijke bluesrock. De band bestaat uit drie broers en hun beste vriend. Het viertal is pas sinds 2011 bezig, maar doet het al erg goed. De band speelde vooral nummers van hun self-titled debuutalbum, zoals “The Best We Got”, “Lay It Down” en “My Gun”. Hoewel The Rubens vergeleken met de headliner redelijk ingetogen was, speelden ze erg strak en dit was het beste voorprogramma dat ik in maanden gezien heb.

Vervolgens was het tijd voor Walk The Moon. De band werd warm onthaald terwijl zij hun set openden met het nummer “Quesadilla”. Er werd vanaf het eerste moment al enthousiast meegedanst, gesprongen en geklapt door het publiek en dit werd gedurende de set alleen maar enthousiaster gedaan. Als vierde nummer bracht de band het nieuwe nummer “Tete-a-Tete” ten gehore en daarna knalde ook  “Anywayican” door de boxen heen. Frontman Nicholas Petricca roept het publiek op om zichzelf te uiten en zo raar te doen als zij maar willen. Tijdens het nummer “Me & All My Friends” werd het publiek gevraagd mee te zingen en dit werd dan ook luidkeels gedaan. Ook worden nummers als “Fixin'” en “Jenny” goed ontvangen.

Zodra de band de set afsloot met “Anna Sun”, zeker wel één van de bekendste singles van Walk The Moon, ging het publiek voor de laatste keer los. Of toch niet? De zaal vroeg de band namelijk om een toegift waarop de band het podium weer betrad. De band speelde nog het nummer “Drunk In The Woods” en sloot tenslotte af met “I Can Lift A Car”, een nummer waarin het publiek werd opgeroepen al hun frustraties van de afgelopen week los te laten.

De heren van Walk The Moon hebben nooit geen zin in een optreden en geven zich altijd voor wel 110%. Mede door het super enthousiaste publiek, waren zij nog energieker dan voorheen en af en toe sprakeloos over het publiek. “Wow, you guys…. I can’t even…”, weet frontman Nicholas uit te brengen, “It’s just incredible that we are a 1000 miles from home and you know who we are and you know our music!”. Walk The Moon wordt elke dag beter, dit was zondagavond goed te merken. Het was één van de beste liveshows die ik ooit gezien heb.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding