Interview: Off With Their Heads

Interview: Off With Their Heads

In maart zal de Amerikaanse punkrockband Off With Their Heads hun nieuwe album “Home” uitbrengen. Dit wordt het derde studioalbum dat de mannen gaan uitbrengen en het zou zomaar kunnen dat ze binnenkort naar Nederland komen om dit album te promoten. Reden dus voor een interview. Bassist Robbie maakte wat tijd vrij om onze vragen te beantwoorden. Veel leesplezier!

Jullie zullen het nieuwe album “Home” in maart uitbrengen. Is het album geworden zoals jullie wilden?
Jazeker, ik vind dat het erg goed gelukt is. Maar ik denk ook dat, maakt niet uit wat je doet, er achteraf altijd wel dingetjes zijn die je anders zou aanpakken. Maar dat gezegd hebbende, denk ik wel dat het ons beste album tot nu toe is!

Verschilden de opnames van dit album erg van de opnames van eerder materiaal?
Dit was de eerste keer dat we nummers opnamen bij The Blasting Room met Bill Stevenson en Jason Livermore en ook het eerste full-length album waarop ik de basgitaar bespeel.

Dit wordt het tweede album dat jullie uitbrengen via Epitaph Records. Hoe kwam deze samenwerking tot stand?
Ik geloof dat Brett [medewerker Epitaph] voor het eerst over ons hoorde toen Against Me ons een paar jaar geleden meenam op tour. Op een dag werd Ryan [zanger, gitarist] plotseling door hem opgebeld. Ik denk niet dat er een betere plaats is voor ons. Eerlijk, het is best vleiend dat iemand met zoveel succes in je band gelooft!

Wat is jouw grootste inspiratiebron?
Het fundamentele begrip en onvoorwaardelijke trouw aan de enige ware heerser, de hogere macht, fried chicken wings.

De band heeft nogal wat bandleden versleten, zo zijn er meer dan tien ex-leden. Hoe zit het daarmee?
We touren nogal veel. Het kan best zwaar zijn als je tien maanden in een jaar op pad bent. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om mensen te vinden die de band op de eerste plaats zetten, vooral omdat het erg moeilijk is om financieel echt van de band te kunnen leven.

Zijn er al plannen gemaakt wat betreft een Europese tour?
Meestal komen we wel jaarlijks naar Europa en we hebben een nieuw album, dus ik zou niet weten waarom niet.

Ik zag dat jullie al eerder in Nederland zijn geweest, wat vinden jullie van ons land?
Net zoals bij elke andere plaats, zijn er goede en slechte dingen. Ik voel me een nog grotere idioot als ik in Nederland ben, want iedereen spreekt minstens drie talen en is superknap. Het is echt oneerlijk, stop it.

Welk Off With Their Heads nummer is je favoriet en waarom?
Ik vind “I Just Want You To Know” erg leuk, dat is zowat het enige blije nummer dat we hebben. Voor de afwisseling, toch?

Waar staat Off With Their Heads voor? Wat zijn jullie doelen?
Dat zijn een paar goede vragen, diep! Ik denk dat we gewoon proberen onszelf te zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel bands die make-up dragen, een karakter spelen of te graag een bepaald beeld willen naleven. Het is vandaag de dag juist een statement om gewoon jezelf te zijn en niet perfect te zijn. Also, chicken wings.

Zijn jullie blij met je leven zoals het nu is? Zijn er dingen die je zou veranderen?
We zouden op een gegeven moment allemaal in dezelfde stad willen wonen. Ik denk dat we het allemaal wel missen om gewoon een band te zijn die elke dinsdag oefent en gezellig rondhangt met een biertje.

Wat is jullie coolste tourverhaal tot nu toe?
Wow, dat is een moeilijke. Vorig jaar toen we in Europa waren, zei een jongen dat we wel in zijn oma’s huis konden blijven slapen nadat we een show hadden gespeeld in Italië. We hebben echt een uur moeten rijden en toen we richting het huis liepen, zei de jongen dat we heel stil moesten blijven. Ik zei nog: “Ja duh, het is twee uur ’s nachts, iedereen ligt te slapen”. “Nee”, zei de jongen, “mijn oma heeft een shotgun en ze zal hem gebruiken ook!”. We schrokken natuurlijk nogal toen we dat hoorden. Vervolgens bracht de jongen ons naar de kelder en zei dat het tijd was om te slapen. Hij deed het licht uit en vertrok. Ik denk dat hij zijn oma nooit verteld heeft dat wij er die nacht hebben geslapen. Ons merchmeisje Lindsay zei dat ze de hele nacht een silhouet bij de kelder zag lopen. We vertrokken de volgende ochtend uiteraard behoorlijk aan de vroege kant.

Wow! Hebben jullie nog andere vette dingen meegemaakt op tour?
Nog meer? We hebben zoveel meegemaakt door de jaren heen…

Als de band op tour is, zitten jullie elkaar dag in dag uit op de lip. Leidt dit ooit tot ruzies?
Niet echt serieuze ruzies. Het is soms best moeilijk om al je maaltijden maar te eten, zo’n twaalf uur per dag te reizen en elke avond naast dezelfde mensen te slapen. Het zijn dan wel mijn allerbeste vrienden, maar soms voel ik me toch als een gekooid dier. Het is het wel waard.

Heeft de band nog (gekke) pre-show rituelen?
Niet echt. We hebben vóór onze recentste show gegeten bij Heart Attack Grill, waar ze de meest ongezonde dingen serveren, zoals smerige, vette hamburgers en milkshakes met klontjes boter erin. Ik ga dat nooit van mijn leven meer doen. Ik dacht echt dat ik dood ging.

Maak deze zin af: “Roses are red, violets are blue, Off With Their Heads is…”
…now insisting on writing poetry in all interviews.

Is er iets wat jullie willen zeggen tegen de Nederlandse fans?
We hopen jullie snel te zien!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding