Interview: Lower Than Atlantis

Interview: Lower Than Atlantis

Aanstaande zaterdag, 23 februari, treden de heren van Lower Than Atlantis samen met Blitz Kids op in de Sugarfactory te Amsterdam en een dag daarna doen zij Dynamo, Eindhoven aan. Hoewel de band momenteel een erg druk tourschema heeft, wist bassist Dec Hart een beetje tijd vrij te maken voor een interview met DutchScene. Tickets voor het optreden in de Sugarfactory en kosten €11,- (exclusief lidmaatschap) en zijn nog verkrijgbaar via de website van de Melkweg. Voor Melkweg Cardhouders is de toegang gratis. De entreeprijs in Dynamo is €11,-.

Deze maand staan er optredens gepland in Eindhoven en Amsterdam, hebben jullie er al zin in?
Oh, hell yeah! We zijn nog nooit headlinder geweest in Nederland, dus we hebben veel zin om Europa te laten zien wie Lower Than Atlantis is!

Dit is niet de eerste keer dat jullie in Nederland optreden, zo zijn jullie hier al als supportacts geweest van The Ghost Inside en The Used. Wat vonden jullie van het Nederlandse publiek?
Het publiek is cool. We hebben er haast nog nooit gespeeld, dus het is al supertof als er tien mensen meezingen! Het is natuurlijk de bedoeling om nieuwe fans te werven en niet om te prediken tegen de reeds bekeerde mensen.

Wat is jullie mening over Nederland in het algemeen?
In één woord: badass.

Waarom hebben jullie gekozen voor voor Blitz Kids als supportact?
Die dudes kunnen goede feestjes bouwen!

Vorig jaar hebben jullie het album Changing Tune uitgebracht. Is dit album geworden zoals jullie hoopten? Zijn jullie er trots op?
Jazeker, we zijn er erg trots op. Het is het beste materiaal dat we tot nu toe hebben uitgebracht, maar in de toekomst komen er nog vettere dingen jullie kant op!

Was er een verschil tussen de opnames van dit album, vergeleken met de opnames van ouder materiaal?
Nou, we woonden tijdens de opnames van Changing Tune min of meer in de studio. Dit maakte dat we veel tijd hadden om alles te perfectioneren. We werkten zo’n beetje alle nachten door.

Wat is jullie grootste inspiratiebron?
We luisteren veel naar de muziek van andere artiesten om ideeën op te doen.

Changing Tune is de eerste release via Island Records. Hoe kwam deze samenwerking tot stand? Zijn jullie blij met hoe dingen hebben uitgepakt?
Het was natuurlijk geen verrassing dat we getekend zouden worden, er was namelijk al eerder contact geweest tussen de band en het label. We zijn erg blij met hoe dingen hebben uitgepakt, wanneer we terugkijken op alles wat we afgelopen jaar hebben bereikt.

Zijn er al plannen voor een nieuw album?
We stoppen nooit met het schrijven van nieuwe muziek, maar op dit moment zijn er nog geen concrete plannen met betrekking tot een nieuw album.

Welk Lower Than Atlantis nummer is je favoriet?
Ik denk “Go On Strike” omdat alle kenmerken van Lower Than Atlantis terugkomen in dit nummer.

Waar staat Lower Than Atlantis voor? Wat zijn jullie doelstellingen?
We zijn gewoon vier normale jongens die rockmuziek spelen en hun dromen volgen. Wij zijn een voorbeeld van harde werkers. Onze vastberadenheid werpt dan ook zijn vruchten af.

Wat is de coolste ervaring die jullie op tour hebben opgedaan?
Dat zijn er te veel om uit te kiezen!

Als je als band op tour bent, zit je non-stop op elkaars lip. Leidt dit ooit tot ruzies?
Natuurlijk, dat gebeurt zo vaak! Het is alsof je met vier broers woont. Elke discussie wordt na vijf minuten echter weer vergeten.

Heeft de band nog gekke pre-show rituelen?
We luisteren voor elk optreden naar metalmuziek, dit pompt ons vol met energie. Ook doen we wat rek- en strek oefeningen en drinken we in één keer een blikje Energy leeg.

Zijn er nog sappige tourverhalen die jullie met ons willen delen?
We krijgen veel sap, omdat dit op onze rider staat.

Maak deze zin af: “Roses are red, violets are blue, Lower Than Atlantis is…”
Fucking cool.

Is er nog iets dat jullie kwijt willen aan de Nederlandse fans?
Thanks for giving a fuck! We zien jullie in de pit!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding