Interview: Diesel Disko naar Berlijn

Interview: Diesel Disko naar Berlijn

Diesel Disko bracht onlangs de single “Out Of Control” uit en werkt nu alweer keihard aan de opvolger genaamd “Berlin Fever”. Voordat de band morgen naar Berlijn vertrekt wist bassist Dirkjan van Oord wat tijd vrij te maken voor een interview met DutchScene.

Morgen vertrekken jullie naar Berlijn, kun je precies uitleggen wat jullie hier gaan doen?
Een video opnemen! Onze tweede single is al weer in de maak en heet “Berlin Fever”. We gaan lekker door tot er een EP is. Allemaal met een video. Tof feitje: we gaan onder andere beelden schieten op de Teufelsberg, een supervette locatie in het bos net buiten Berlijn waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog een afluisterstation hadden.

Zijn er al concrete plannen voor die EP? Of ligt ‘ie al klaar?
De nummers zijn al opgenomen bij onze producer Holger Schwedt. De nummers komen één voor één uit, met ongeveer zes weken tussen de tracks. Het ligt een beetje aan hoe lang we doen over de videoproductie. We hebben grootse plannen, maar weinig geld. We hebben trouwens een nummer dat “Robots” heet, wie of wat denk jij dat de hoofdrol speelt?

Een robot? Toevallig Robin van Bassie en Adriaan?
Komt in de richting, maar helaas kan ik jullie nog niet meer vertellen.

Sinds een tijdje zitten jullie bij Stargate Music, hoe bevalt de samenwerking?
Het is erg tof! Stargate is een startend label van een producer [Holger Schwedt] die zijn sporen allang heeft verdiend met o.a. artiesten als Go Back To The Zoo, VanVelzen en Bløf. Hij is het label gestart om nieuw talent te ondersteunen. We zijn er tot nu toe erg blij mee, het is heel fijn om met zo’n doorgewinterde producer te werken.

Frontman Martijn is heel creatief, dat hebben we onder meer gezien in de video van “Out Of Control”. Heeft hij voor “Berlin Fever” weer iets tofs in elkaar geknutseld?
Voor “Berlin Fever” gaan we vooral plekken van Berlijn pakken die met de lyrics te maken hebben. Vrijheid, reizen en de rauwe, urban feeling van de stad. Martijn is daar al een aantal keren geweest en raakte zo geïnspireerd dat hij er een songtekst over heeft geschreven.

Is “New York” ook zo tot stand gekomen?
Ja! Martijn is echt een reisgek. Hij is al op zo veel plekken geweest, van Cuba tot IJsland.

Sinds een tijdje heeft Diesel Disko een vierde bandlid. Hoe dat zo?
Martijn wilde zich meer kunnen focussen op de leadzang en gitaar. Dus zijn we op zoek gegaan naar een toetsenist. Die was snel gevonden. We kennen Wouter al lang; zijn oudere broer Sander was samen met Martijn de oprichter van Diesel Disko!

Staan er nog optredens op de planning binnenkort?
We zijn vooral druk met de ep release en de singles. We hopen eerst wat meer rugbaarheid te creëren voor een tour. Maar we gaan wel een paar kleine shows spelen om ook nieuwe nummers uit te proberen. Om te weten waar en wanneer, kun je het beste onze Facebook in de gaten houden.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding