Interview: We Are The Knight

Interview: We Are The Knight

Aanstaande zaterdag, 16 februari, zal de Amersfoortse band We Are The Knight hun EP October uitbrengen tijdens een release show in Onder de Linde te Amersfoort (RSVP op Facebook). De band is pas sinds de zomer van 2011 bij elkaar en bestaat uit vijf vrienden die elkaar kennen uit de punkrockscene van hun thuisstad Amersfoort. DutchScene interviewde gitarist Joris Postulart over de nieuwe EP, een Europese tour en het maken van het beste punk album ooit.

Jullie zijn nu zo’n anderhalf jaar een band, hoe is alles tot nu toe bevallen?
Heel goed! In de zomer van 2011 ben ik (Joris) met de andere gitarist Jeffrey enkele nummers gaan schrijven. De rest kwam er al snel bij. We kennen elkaar allemaal uit de punkrockscene van Amersfoort van een paar jaar geleden, de scene waar ook bands als Destine, Only Seven Left en in zekere zin Kensington deels hun oorsprong hebben gevonden. Als We Are The Knight wilden we echt weer doen wat we als tieners zo graag deden: catchy, melodieuze punkrock maken. We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in bands en in de muziekbusiness, ervaringen die we nu gebruiken om alles meteen goed neer te zetten. Van opnames tot website, alle aspecten proberen we zo goed mogelijk te regelen. We zitten met z’n vijven zowel op muzikaal als zakelijk vlak op één lijn, dus het is heel tof om met z’n allen hier zo hard aan te werken.

Zaterdag komt jullie nieuwe EP October uit. Hoe is deze EP tot stand gekomen?
Er staan vijf van de eerste nummers op die we schreven. Het grootste gedeelte van een track schrijft iemand thuis, de details werken we in de oefenruimte of in aparte sessies uit. Daar hebben we eerst talloze demo’s van gemaakt, voordat we in oktober met Nico van Montfort de studio indoken. In de Er0ck Studios in Panningen hebben we met hem vier dagen van meer dan twaalf uur gemaakt om alles erop te knallen. Het was heel fijn werken met hem, hij heeft tientallen punkrockplaten opgenomen en is heel erg kritisch.

De sound van We Are The Knight is vergelijkbaar met No Use For A Name en New Found Glory, zijn dit ook jullie inspiratie bronnen?
Absoluut! De bands die we als tieners helemaal te gek vonden, en nu nog steeds vinden trouwens, vormen de inspiratie voor wat we maken. Bands als No Use For A Name en New Found Glory horen daar zeker bij. Pakkende refreinen, harmonieuze gitaren en af en toe flink het gas in trappen. Het liefst in een licht melancholisch jasje, als ik het zo zou mogen uitdrukken. Useless ID vinden we bijvoorbeeld ook heel gaaf.

Wat heeft jullie het meest geïnspireerd tijdens het schrijven van de EP?
Puur het oppakken van die ‘jongensdroom’, spelen in een gave punkrockband, motiveert ons elke dag. Het is heel tof om met z’n allen hier zo hard voor te gaan. We schrijven heel veel en werken ook achter de schermen heel hard, juist dat samenwerken inspireert. De teksten van Lesley gaan vooral over relaties. In de schrijfperiode is het uitgegaan met zijn vriendin en heeft hij een nieuwe gevonden, dus de inspiratie lag voor het oprapen, haha.

Momenteel zijn jullie een Europese tour aan het plannen. In welke steden hopen jullie te mogen spelen?
Heel concreet is het nog niet, maar we willen wel graag dit jaar onze eerste buitenlandse stappen gaan zetten. Er zijn al wat connecties met boekers en bands in Engeland, maar ook Duitsland en België liggen om de hoek natuurlijk. Tot de zomer proberen we de agenda flink vol te krijgen met Nederlandse shows, ondertussen werken we druk aan het buitenland. Als ik dan een paar steden mag noemen waar ik hoop te spelen: Londen, Parijs en Barcelona! Maar dat moeten we allemaal nog maar zien, haha.

Jullie doel is om zoveel mogelijk shows te spelen en de beste punk album ooit te maken. Welke plaat moet daarbij overtroffen worden en hoe willen jullie dit doen?
Haha, ja dat is een doel waar we voorlopig wel even zoet mee zijn. Onze favoriete punkrockalbums verschillen per persoon. Voor mij is Hard Rock Bottom van No Use For A Name een keiharde klassieker die me altijd nog weet te inspireren. Als We Are The Knight hopen we steeds meer ons eigen punkrockgeluid te vinden. Pakkend en melodieus, maar ook snel en energiek. We schrijven allemaal heel veel, dus materiaal zat. We hebben met October denk ik de beste EP gemaakt die we op dat moment konden maken. Nu gaan we weer vol door met schrijven en opnemen, we zien wel waar het allemaal op uitloopt!

October wordt in eigen beheer uitgebracht. Zijn jullie van plan zoveel mogelijk zelf te gaan doen of zijn jullie opzoek naar een label?
Het voelt heel goed en logisch om October zelf uit te brengen. Er was ook helemaal geen label in beeld. We hebben zelf de nodige ervaring opgedaan bij platenmaatschappijen en met eigen beheer releases, dus we weten onze weg wel te vinden. Voor de promotie hebben we nu Tim ingehuurd, die een aantal jaar bij ons favoriete punkrocklabel ooit heeft gewerkt. We werken sowieso met heel veel mensen samen, wat erg goed bevalt. Als er een keer een label voorbij komt met een leuk aanbod, laat maar komen! Daar rekenen we echter niet op en we proberen daarom zelf alles goed op poten te zetten.

Beluister October

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding