Proces tegen Randy Blythe (Lamb Of God) is begonnen

Proces tegen Randy Blythe (Lamb Of God) is begonnen

Vorig jaar werd Randy Blythe, frontman van Lamb Of God, opgepakt in Tsjechië. Hij zou zich namelijk twee jaar eerder, in 2010, schuldig hebben gemaakt aan (poging) tot doodslag. Blythe duwde dat jaar tijdens een optreden in Tsjechië een bezoeker van zijn concert van het podium. Deze jongen, Daniel N., zou vervolgens zijn overleden aan de gevolgen van zijn val, hij kwam namelijk op zijn hoofd terecht.

Gister was de eerste dag van het proces tegen Randy Blythe, het enige wat wij hiervan weten is dat Blythe volhield onschuldig te zijn. Vandaag is er meer naar buiten gekomen over de tweede dag van dit proces. Deze tweede dag stond in het teken van een handjevol getuigenissen. Zo getuigden Blythe’s vrouw Cindy, zijn ouders en de drummer van Lamb Of God voor hem.

Een aantal vrienden van de overleden jongen getuigden tegen hem, zo stelden ze dat Blythe verantwoordelijk was voor Daniel’s dood. Gisteren zei Blythe echter dat de oorzaak hiervan bij de beveiliging van de zaal ligt, waar Lamb Of God toen optrad. De beveiliging zou namelijk geen moeite hebben gedaan om de fans van het podium te houden. Blythe vertelde zich te herinneren dat er een incidentje of twee was met andere fans die het podium op klommen. Hij weet echter niet meer dat hij (lichamelijk) contact zou hebben gehad met Daniel N.

Een vriend van Daniel zei het volgende:  “He [Randy Blythe] pushed him off the stage. Dan fell on the back of his head. After the concert was over, something wasn’t right about Daniel and we called an ambulance.” Wel wist één van de andere vrienden te vertellen dat Blythe na Daniel’s val nog vroeg of alles wel goed ging. Toen Daniel ‘ja’ zei, hervatte Blythe de show.

Het schijnt dat alledrie de getuigenissen enigszins van elkaar afweken, maar de getuigen waren het wel met elkaar eens dat Blythe erg agressief was tijdens de show. Zo zou er bijvoorbeeld een fan geschopt zijn toen hij het podium betrad. Ook zou de zaal niet hebben verteld dat het niet toegestaan was over de barricades heen te klimmen, dichtbij de beveiligers te komen en het podium te betreden. Al zou je denken dat dit toch vanzelfsprekend is.

Wanneer er meer nieuws is omtrent deze zaak, lees je dit zo snel mogelijk op DutchScene.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding