Royal Republic en Her Bright Skies in Doornroosje

Royal Republic


Royal Republic en Her Bright Skies in Doornroosje

Momenteel zijn de bands Royal Republic en Her Bright Skies aan het touren door Europa, waarbij ze welgeteld in vijf Nederlandse zalen stoppen. Dat Zweden een kweekvijver is voor talentvolle rockbands, is inmiddels een feit. Royal Republic stond op zo’n beetje alle grote festivals in Europa en heeft zo ongeveer alle poppodia van Nederland al gezien. Her Bright Skies is minder bekend met Nederland, al stonden ze een aantal jaar terug wel als voorprogramma van Destine in onder andere Melkweg, Hedon en Romein.

Het is 20:00 uur als de deuren van Doornroosje (Nijmegen) open gaan. Om 20:30 uur mag Her Bright Skies aftrappen. De zaal is inmiddels aardig vol. Helaas voor deze hardwerkende jongens, zijn er maar weinig mensen voor deze band gekomen. Een klein groepje mensen (waaronder ik) weet alle teksten mee te brullen. Frontman Johan Brolin, beter bekend als ‘Jaybee’, laat zien dat hij een echt podiumbeest is. Vol overtuiging gaat hij tekeer op het podium. Ook maakt hij regelmatig contact met het publiek en deelt hij zo nu en dan een high-five uit. Ondanks dat er maar weinig mensen echt los gaan bij Her Bright Skies speelt de band de sterren van de hemel. Oudere nummers zoals “Little Miss Obvious” en “Heartbreaker” worden afgewisseld met nummers van de nieuwste plaat Rivals. Een hoop interactie, gecombineerd met veel energie en een knap staaltje muziek maakt dit optreden tot één van de betere. Het is erg jammer voor de fans die voor deze band kwamen, dat de heren al na een half uurtje moeten stoppen om plaats te maken voor Royal Republic. De band bedankt het publiek en hoopt ons snel terug te zien. Dit hopen wij uiteraard ook.

Na een half uurtje ombouwen is het tijd voor Royal Republic. Duidelijk is dat de mensen wel voor deze band gekomen zijn. De band is inmiddels een begrip aan het worden in de rockscene en laat goed zien hoe het moet. Frontman Adam is een energieke, gekke, maar vooral erg goede zanger. Vol overtuiging brengt hij zijn stem ter gehoren. De band brengt een goede combinatie van oud en nieuw materiaal. Zo hoor je alle publieksfavorieten van debuutalbum We Are The Royal voorbijkomen, zoals “Tommy-Gun”, “Full Steam Spacemachine” en “President’s Daughter”, maar ook nieuwere nummers van hun in 2012 uitgekomen album Save The Nation. Ook Royal Republic weet dat interactie belangrijk is. Zo spreekt frontman Adam geregeld mensen aan in het publiek en laat hij bijvoorbeeld iemand op het podium push-ups doen. Ja, Royal Republic weet hoe ze het publiek moeten vermaken. Ook muzikaal is er niks aan te merken op deze band. Alles klinkt strak, alles klinkt energiek, alles klinkt goed.

Na ruim een uur loopt de band van het podium, maar niet voor lang. Al snel springt de band terug het podium op om zo het toegift te laten horen met onder andere het nummer “Everybody Wants To Be An Astronaut”. Wat ik wel erg jammer vind van Royal Republic is dat ze altijd precies hetzelfde doen. Ik heb ze inmiddels vier keer live gezien, zowel op festivals als concerten en letterlijk iedere zin, ieder stukje ‘improvisatie’ , ieder stukje muziek is precies hetzelfde als voorgaande keren. Natuurlijk kan je je afvragen: “Waarom zou je iets dat goed is veranderen?”. Toch vind ik het erg jammer.

Ondanks dit was het een super goede show van zowel Her Bright Skies als Royal Republic en is het zeker een aanrader om bij een van de volgende shows deze maand te komen. Ze komen onder andere nog in Rotown (Rotterdam), Melkweg (Amsterdam) en Effenaar (Eindhoven).

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding