Authority Zero – The Tipping Point

Authority Zero – The Tipping Point

Authority Zero is terug! En niet zomaar. De band die bekend staat om hun combinatie van reggae, ska en punk brengt een 13 nummers tellend album uit, met de naam The Tipping Point. Dit is inmiddels al het zesde album van deze band uit Arizona, die al vanaf 1994 aan de weg timmert. Afgelopen jaar stond het viertal op o.a. Groezrock en Jera On Air. Ondanks dat dit album pas op 29 maart uitkomt, mochten wij van DutchScene er al naar luisteren!

Het eerste nummer van dit album is ‘No Other Place…’. Veel bijzonders valt er niet te vertellen over dit nummer. De band doet wat we van ze gewend zijn: Lekker in het gehoor liggende punkrock maken. Zo is ook dit nummer een heerlijk nummer dat lekker knalt en een heerlijke opener voor een hopelijk fantastisch album.

Nummer drie op dit album is ‘For The Kids’ en wat een geweldig nummer! Deze track begint rustig en tijdens deze rust kan je horen dat frontman Jason DeVore niet alleen ontzettend snel zijn teksten kan uitspugen, maar dat hij ook nog eens een fantastische stem heeft. Geen lange uithalen maar wel een geweldige, zuivere rust in zijn stem. Halverwege het nummer gooit gitarist Brandon Landelius er nog een vette punkrock solo uit. Ja, dit nummer klopt aan alle kanten: Het is een instrumentaal hoogstandje, de zang is fantastisch en de teksten zijn erg pakkend.

Ieder album van Authority Zero bevat minstens één, bijna, akoestisch reggae nummer. Zo ook dit album! “Struggle” is het vijfde nummer op dit album en begint met een akoestische gitaar en de vocals van frontman Jason. Een typisch Authority Zero nummer. Dit nummer past perfect in de akoestische set van Authority Zero (Na optredens op festivals, geven ze vaak nog een akoestische set in het merchandise kraampje).

Nummer acht op dit album is “Today We Heard The News”. Ik was er van overtuigd dat “For The Kids” mijn favoriete nummer zou worden, maar deze mening is bij deze veranderd. Ook dit nummer is erg goed. Het gaat hier zonder twijfel over het verliezen van een bepaald persoon. Dit nummer begint akoestisch, maar wordt later in het nummer wel wat steviger. De trompet die in dit nummer te horen is, maakt dit een gevoelig nummer. Deze track is voor mij, nu al, de beste van dit jaar!

“21st Century Breakout…” is een nummer die begint met een gitaarriff die extreem metal-achtig klinkt. Ik was dan ook blij dat het nummer na 10 seconden vervolgd werd door lekkere punkrock (ik ben geen fan van metal). Een typisch Authority Zero nummer.

Beoordeling: 10
Authority Zero blijft dicht bij hun eerdere materiaal, maar doen het ook op dit album erg goed. Elk nummer is een hoogtepunt. Dit album is in mijn ogen de beste van deze band, maar ook de beste van 2013. En ja, dat durf ik nu al te zeggen. Het zou erg leuk zijn als de heren naar aanleiding van het nieuwe album weer gaan touren door Europa. Het kan absoluut geen kwaad om dit album aan jouw CD-collectie toe te voegen. Zelfs wanneer je niet echt van dit genre houdt, is het ’t zeker waard om de nummers een keer te beluisteren.

Label: Concrete Jungle Records
Releasedatum: 29 maart 2013

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding